szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megkérdezettek öt százaléka akár a kényelmesebb bevásárlás érdekében is vállalná, hogy chipet ültet a testébe, ha lenne ilyen ajánlat a piacon, 23 százalék pedig a balesetek vagy a biztonság miatt mondana igent a chip implantátumra.

Az internet annyira hozzátartozik a mindennapokhoz, hogy a megkérdezettek 58 százaléka el sem tudja nélküle képzelni az életét – derül ki a Bitkom Németországban, a CeBIT-en végzett felméréséből. A legfeljebb 29 éves emberek számára a net az elsőszámú hírforrás Németországban – messze megelőzve a rádiót, a tévét, a nyomtatott sajtót vagy a könyveket. A németeknek 71 százaléka internetezik, a fiataloknak és a középkorúaknak egyenesen kilencven százaléka. Már az 50-64 közöttieknek is több mint a fele netezik: pontosan 62%. Egyedül a 65 év felettiek esetében alacsony az arány: a német szenioroknak csak mintegy harmada (32%) internetezik.

A silicon.de által idézett felmérés szerint minden negyedik német (23%) akár chipet is hajlandó lenne a testében viselni, ha ez határozott előnyökkel járna. Nem csupán a balesetekre vagy a nagyobb biztonságra gondolnak az emberek, a megkérdezettek öt százaléka akár a kényelmesebb bevásárlás érdekében is vállalná a chip implantátumot, ha lenne ilyen ajánlat a piacon.

A felhasználók 62 százaléka érzi úgy, hogy az általános műveltsége fejlődött, minden második (52%) szerint a szakképzéséhez járult hozzá a net. 57% frissítette fel a baráti kapcsolatait online, és több mint egyharmaduk (36%) kötött értékes barátságokat a neten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!