szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A BB FlashBack sokoldalú és jól használható képernyő-videózó szoftver Windowsra.

A BB FlashBack sokoldalú és jól használható képernyő-videózó szoftver Windowsra. A segítségével nemcsak a képernyőn zajló eseményeket, hanem a webkamera képét, a mikrofonba mondott narrációt és a rendszer hangjait is rögzíthetjük, majd az elkészült anyagot kényelmesen megvághatjuk és exportálhatjuk különféle formátumokba, vagy akár feltölthetjük rögtön a Youtube-ra is. Szerkesztési lehetőségek tekintetében is sokoldalú a program, kényelmesen nagyíthatunk, kiemelhetünk részleteket, alakíthatjuk a hangsávot, feliratozhatunk, képeket helyezhetünk el a felvételen, gyorsíthatunk, lassíthatunk stb. Sajnos nem ingyenes, de ha komolyan foglalkozunk a screencam videók készítésével Windowson, akkor megérheti a 64, illetve 160 eurós árát (attól függően, hogy a Standard vagy a Professional változatot vásároljuk meg).

Teljes képernyőről vagy annak részletéről is készülhet videó

Ha viszont csak hobbi szinten űzzük a dolgot, és megvagyunk a felvételek utólagos vágása (nagyítás, átrendezés stb.) nélkül is, illetve beérjük a Flash, illetve az AVI kimeneti formátumokkal, akkor elegendő letölteni a BB FlashBack Express névre hallgató változatot, teljesen ingyen!
Ezzel szintén rögzíthetjük a képernyő eseményeit, a webkamera képét, és a mikrofonba szövegelés mellett akár a rendszer hangjait is, külön sávon. Mindezt professzionális minőségben!

Választhatunk felvételi módot

A program a telepítéskor feltesz egy drivert, amelynek a segítségével akár folyamatos felvételt is készíthetünk, bár ilyenkor a Windows Aeróról le kell mondanunk Vista és Windows 7 esetén. Ám a felvétel készülhet GDI alapon is, ilyenkor akár az Aero is maradhat, de jobban függ a gép teljesítményétől, hogy mennyire lesz folyamatos a felvétel. Szerencsére egy gyengébb gép esetében is hozza általában a 25-30 fps rögzítési sebességet, ami bőven elég ahhoz, hogy elmagyarázzuk mondjuk egy alkalmazás működését videón.
A kimeneti formátumok az Express változat esetében kicsit szerényebbek: csak Flash vagy AVI formátumba menthetünk, illetve a Youtube-ra, Blip.tv.re és Revverre tölthetjük fel videónkat.
A Flash formátum esetében viszont lehetőségünk van az SWF vagy FLV között választani, előbbinél pedig a lejátszáshoz szükséges kezelőfelületet is megkapjuk, így csak be kell illesztenünk azt a saját honlapunkba.

A kész felvételt AVI vagy Flash formátumba exportálhatjuk

A rögzítendő terület az Expressben is válaszható a felvétel előtt, így felvehetjük a teljes képernyőn történő dolgokat, vagy koncentrálhatunk csak a képernyő adott részére is. A webkamera képének méretét szintén a felvétel előtt kell meghatároznunk az ingyenes változatban.

Mindent egybevetve, a BB FlashBack Express egy nagyon jól használható, professzionális képernyő-videózó alkalmazás, amelyet a kezdőktől a profikig mindenkinek csak ajánlani tudunk (bár a profik esetében valószínűleg az ingyenes verzióból nagyon fog hiányozni az utólagos szerkesztés lehetősége, még akkor is, ha ez részben helyettesíthető egy tetszőleges videoszerkesztővel).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe