szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik ilyen megoldás, a különféle hangulatjelek használata, amelyekkel nemcsak érzéseket, hanem akár szavakat...

Az egyik ilyen megoldás, a különféle hangulatjelek használata, amelyekkel nemcsak érzéseket, hanem akár szavakat, gondolatokat is jelképezhetünk a szövegben. Az ilyen hangulatjelek használata amúgy is nagy népszerűségnek örvend a különféle chat szoftverekben, miért éppen twitteres üzeneteinkben mondanánk le róluk?
A probléma az, hogy a Twitter-üzenetekbe közvetlenül nem szúrhatunk be képet (legfeljebb linkelhetünk képre), így más megoldást kell keresnünk. Az elsősorban japánban népszerű Emoji képecskék ugyan előcsalogathatók az iPhone-on, ám ezeket kizárólag az látja megfelelően, aki iPhone-on vagy iPod Touch-on olvassa az üzeneteinket.
A Feathers nevű kis iPhone-os alkalmazás segítségével olyan hangulatjeleket használhatunk, amelyek tulajdonképpen unicode szimbólumok, vagyis egyszerű szövegként funkcionálnak, ráadásul szinte minden rendszeren megjeleníthetők. Így ha ezeket használjuk Twitter üzeneteinkben, a legtöbb felhasználó gond nélkül látni fogja mindet.

Jópofa felület

De a Feathers még ennél is tovább megy. Nemcsak hangulatjeleket használhatunk benne, hanem rajzolgathatunk is unicode szimbólumokkal (kicsit olyan ez, mint régen a C64 vagy a DOS esetében), sőt, jópofa „effekteket” is alkalmazhatunk, a visszafelé írástól, mondjuk a görög vagy orosz betűk stílusára hasonlító karakterekig. Ezek a stílusok az ékezetes karakterekkel nem használhatók, de mivel a felhasználók elenyésző része ír üzeneteket mobilról ékezetekkel, ez a hiányosság még talán megbocsátható.

Érdekesebbé tehetjük üzeneteinket

Akár „titkosíthatjuk” is üzenetünket, amelyeket azután vágólapra másolva és beillesztve a Feathers programba bárki elolvashat. Szóval ez inkább csak poén, mint valódi titkosítás… :)
S ha már a vágólapnál tartunk: miután befejeztük üzenetünk szerkesztését a programban, kilépéskor az automatikusan a vágólapra kerül, így gyakorlatilag bármilyen másik iPhone alkalmazásba beilleszthetjük, megoszthatjuk a Facebookon, elküldhetjük e-mailben stb.

Az üzenetek egy asztali Twitter kliensben

Ha a Twitterre szánjuk, nincs szükségünk másik programba, a Feathersből közvetlenül küldhetjük az üzenetet a népszerű „üzenőfalra”.

És az üzenetek egy böngészőben

A Feathers felülete ízléses, a használata pedig nagyon egyszerű. Mindössze két dollárt kell érte fizetnünk (bár e cikk készültekor éppen akciózzák, így pár napig 1 dollárért is megvásárolható).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!