szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az LG HS200 persze elsősorban egy ultrakönnyű hordozható projektor, hogy bárhol, bármikor megtarthassuk...

Az LG HS200 persze elsősorban egy ultrakönnyű hordozható projektor, hogy bárhol, bármikor megtarthassuk prezentációinkat, akkor is, ha a helyszínen éppen nincs működő kivetítő, amihez csatlakoztathatnánk a notebookot. Ennek megfelelően az alig 1 kilós (0,8 kg), 183x122x60 mm méretű projektor egy jól berendezhető kis táskában érkezik, mellette a táppal, a VGA kábellel a géphez és egy átalakítóval, hogy bármilyen videolejátszóhoz is kényelmesen csatlakoztathassuk. Bár az igazi poén ebből a szempontból, hogy van rajta HDMI csatlakozás is, sőt hang be- és kimenet és egy USB csatlakozó is.

A HDMI és az USB pedig már előrevetíti, hogy a prezentációk vetítésén kívül azért másra is használhatjuk a „kicsikét”, nevezetesen filmek lejátszására.
A HS 200 sok szempontból lehet nagyszerű otthoni „mozigép”: kis helyen elfér, USB-s adathordozókról (memóriamodul, külső merevlemez stb.) képes lejátszani DivX videókat, képeket, zenéket, és csatlakoztatni sem nagy ügy tetszőleges asztali DVD lejátszókhoz vagy éppen a számítógéphez.

Bár mobil projektorról van szó, könnyen beteríthetjük vele egy átlagos szoba egyik falát, pár méter távolságból vetítve abszolút élvezhető képet kapunk DivX filmek vagy DVD-k lejátszásakor is (HD minőséget senki se várjon, ahhoz komolyabb eszköz szükséges!). A kép jellemzőit teljesen testre szabhatjuk a menüből.

Hasonlóan a korábban bemutatott HS 102-höz, itt is DLP chip gondoskodik a vetítésről, a fényerő szempontjából viszont veri az elődöt, itt 200 ANSI lument kapunk. Nem kell teljes sötétséget biztosítanunk a szobában a jól látható képért.

A LED technológiának köszönhetően nagyjából 30 ezer órás üzemidővel és visszafogott fogyasztással számolhatunk, ami otthoni mozizás esetén nem elhanyagolható szempont.
A kütyü amúgy másodpercek alatt üzemkész, így nem fogy el a film előtt az összes frissen pattogtatott kukorica…
A beépített hangszóró a Sokol rádió szintjét sem éri el, szóval a mozi élményhez mindenképpen érdemes fülest vagy hangszórót csatlakoztatni, ha mondjuk USB-ről játszunk le filmet.
A külsejét csak dicsérni tudjuk, a HS 102 puritán megjelenését egy modern forma váltotta fel. Az elődhöz hasonlóan itt is felülre kerültek a gombok, ám ezúttal –  nagy örömünkre – nem érintős gombokat kapott a készülék. Igaz, még így is érdemesebb az apró távirányítót használni, mert jobban elérhetők vele a funkciók. A menürendszer a megszokott LG grafikájú és felépítésű, így azzal valószínűleg nem lesz gondja senkinek.
Mindent egybevetve, az LG HS 200 kifejezetten jól sikerült kis mobil vetítő, amelyet 118 ezer forint körüli áron kaparinthatunk meg. Mobil prezentációs eszközként éppúgy megállja a helyét, mint hordozható mozigépként, amelynek segítségével bármelyik ismerősnél összehozhatunk egy kis filmnézős teadélutánt, ahol van egy nagyobb, világos (de nem feltétlenül hófehér) falfelület.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban