szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Feed RollerManapság percenként, sőt, másodpercenként juthatunk újabb és újabb hírekhez az internet segítségével.

Feed Roller
Manapság percenként, sőt, másodpercenként juthatunk újabb és újabb hírekhez az internet segítségével. Ám folyamatosan böngészni emiatt a weboldalakat friss bejegyzéseket keresve, kissé időt rabló megoldás. Sokkal egyszerűbb, valamilyen RSS olvasót használni. Ezekből rengeteg van, minden rendszerre, korábban mi is igyekeztünk bemutatni belőlük a legjobbakat.
Ám ahhoz, hogy a friss hírekről folyamatos értesítést kapjunk, nem feltétlenül kell összetett RSS olvasó programot ragadnunk. Elegendő lehet ez az ügyes kis értesítő alkalmazás.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Incredible StartPage

A Chrome legújabb verziója - a Firefoxhoz hasonlóan - bővíthető különféle plug-inekkel. Ezek között lelhetünk rá az Incredible StartPage-re, lecseréli a Chrome saját “új lap” oldalát. Így valahányszor új lapot nyitunk a böngészőben, mindig ez az oldal jön be elsőként (hasonló megoldása van az Operának és a Safarinak is)..
Az Incredible StartPage felülete átlátható és ízléses. A jobb oldalon látható panel háttérképe véletlenszerűen frissül a Flickr-ről, ami kellő változatosságot biztosít és fel is dobja egy kicsit az oldalt. Itt helyezhetjük el kedvenc weboldalaink linkjeit, ikonként.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

TagScanner

Bár néhány zenelejátszó, mint például az iTunes, remek szerkesztési lehetőségekkel is rendelkezik, társaival együtt inkább akkor tudjuk kihasználni, ha egy már rendbe rakott gyűjtemény karbantartására használjuk. Nulláról indulva jobban járunk egy “specialistával”.
Az egyik lehetséges alternatíva a TagScanner, amely ékes magyarsággal segíti a kiigazodást a nem éppen elsőre átlátható funkciódzsungelben.
Pár perc alatt azért megismerhető minden lényeges opciója, s ha begyakoroltuk a használatát, villámgyorsan tudjuk ráncba szedni vele hangállományainkat.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Downloadr

A Downloadr elnevezésű kis alkalmazás, leegyszerűsíti a képek nagy felbontású változatainak kiválogatását és csoportos letöltését a Flickr-ről.
A program használatához szükségünk lesz a Microsoft .NET Framework 3.5-re, ennek birtokában a telepítő letölti a friss Downloadr változatot, majd nyomban használatba is vehetjük azt.
Fel sem kell menni a Flickr-re, mindössze elindítjuk a programot és máris keresgélhetünk az óriási gyűjteményben, különféle szempontok szerint.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

XVideoServiceThief

Az XVideoServiceThief közel 50 különféle videómegosztó oldalról képes “lekapdosni” a kívánt anyagokat. Mivel ennyi megosztó között azért már belebotlik az ember felnőtt tartalomba, van benne szülői felügyeleti rész is, amelyben letilthatunk bizonyos oldalakat.
 A program nagy előnye, hogy rögtön konvertálja is a videókat, ha arra van szükségünk. Így a Youtube-ból letöltött videó akár AVI változatban is landolhat a végén a megadott mappában. Ha csak a hangsávra van szükségünk, az is megoldható, a végeredmény akár MP3 formátumú hangfájl is lehet.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!