szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Míg az XP-ben még a DVD-k lejátszásához is külön kodek-csomaggal kellett segíteni a Windows Media Playert, addig a...

Míg az XP-ben még a DVD-k lejátszásához is külön kodek-csomaggal kellett segíteni a Windows Media Playert, addig a legújabb Windowsban erre már nincs gondunk, és kicsit talán rugalmasabb is lett a redmondi lejátszó, ám funkciók tekintetében még mindig el van maradva az alternatív, ráadásul szintén ingyen elérhető lejátszóktól. Ezek a programok szinte kivétel nélkül megbirkóznak a legnépszerűbb videoformátumokkal és konténerekkel (AVI, DivX, MKV, FLV, MP4 stb.), vagy éppen a DVD-k lejátszásával is. Ráadásul mindezt külön kodek-csomagok utólagos telepítése nélkül is megteszik. Ugyanígy fontos kérdés lehet a feliratfájlok kezelése is.

Akadnak más nagy nevek is, akik saját médialejátszóval rukkoltak elő az idők során: ilyen az Adobe Media Playere vagy az Apple QuickTime lejátszója.
Mondhatjuk, hogy videolejátszóból túlkínálat van. Többségük ráadásul nem is csak a videókkal, hanem akár különféle hangfájlokkal is megbirkózik.

Ezúttal tehát arra lennénk kíváncsiak, hogy olvasóink melyik videolejátszót használják a legszívesebben, amikor éppen egy kis filmnézésre támad kedvük.

Aki a listában nem találja meg kedvencét, nyugodtan írja be annak nevét a kommentekhez, ugyanis a szavazatok összesítésénél azt is figyelembe vesszük!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer József kilépett a Fideszből

Újabb magyar mentő halálát okozta koronavírus-fertőzés

Újabb magyar mentő halálát okozta koronavírus-fertőzés

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost