szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kínai diák, Gonglue Jiang kifejlesztette a végtelen USB-portot.

A laptopok egyre kisebbek, ergo egyre kevesebb USB-port van bennük. Ehhez képest egyre több eszköz igényel USB-portot. Egy kínai diák, a Zhejiang University ipari formatervezés szakos hallgatója remek megoldással rukkolt elő, hogy megoldja ezt a problémát. Gonglue Jiang kifejlesztette a végtelen USB-portot. A megoldás több mint USB hub: végtelen számú USB-t lehet egymáshoz csatlakoztatni - adta hírül az engadget.com.

Azok megnyugtatására, akik attól félnek, hogy nem lesz elég extra áram a működéshez, a diák külső adapterrel is szolgál.

A végtelen usb-vel egyetlen gond van: az, hogy sajnos egyelőre csak koncepció -  de remélhetőleg valaki lecsap rá és megkezdik a sorozatgyártást. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Itt a 3D-s, láthatatlanná tévő köpeny

Olyan háromdimenziós köpenyt hoztak létre német és brit kutatók, amellyel láthatatlanná tettek egy tárgyat - számolt be az amerikai Science tudományos magazin csütörtökön. A felfedezés nyomán lehetségessé válhat a jövőben, hogy nagyobb objektumokat is láthatatlanná tegyenek, bár a kutatók hangsúlyozzák, hogy jelenleg még nem foglalkoznak a további alkalmazásokkal.

hvg.hu Tech

Egy ingyenes USB-tisztitó

Aki gyakran használ USB-kulcsot, annak tudomásul kell vennie, hogy kéretlen állományok is rákerülnek. Szerencsére egy ingyenes alkalmazással pillanatok alatt megtisztíthatjuk hordozható tárolóeszközünket.

MTI Tech

Gondolatainkban olvasnak a kutatók

Kissé George Orwellt idézi a brit University College London idegkutatóinak vívmánya: mágneses rezonancia tomográfia (MRI) és számítógépes program segítségével képesek voltak nagy valószínűséggel megmondani, hogy kísérleti alanyaik három film közül épp melyikre emlékeznek.

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

A járvány különös fénytörést ad a „forradalom szálláscsinálójának” tartott darabnak

A járvány különös fénytörést ad a „forradalom szálláscsinálójának” tartott darabnak

Kupakokkal fizetnek a szarkák az ételautomatánál

Kupakokkal fizetnek a szarkák az ételautomatánál