szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötvenszer rontott be tévedésből a rendőrség egy idős New York-i házaspár házába az utóbbi 8 évben. Az adatbázissal volt gond.

Az 82 éves asszony és 83 esztendős férje legutóbb múlt héten kedden élt át igazi akciót: a rendőrök mind az első, mind a hátsó ajtónál egyszerre dörömböltek és üvöltötték: "Rendőrség! Kinyitni!" Bár ez már legalább az ötvenedik ismétlés volt, az idős pár még mindig nem szokott hozzá a rendőri rajtaütésekhez. A tévedést állandóan visszatérő számítógépes nyilvántartási hiba okozta. A "leglátogatottabb" 2006-ban és 2007-ben volt a ház.

Legutóbb maga a brooklyni rendőrfőnök látogatott el a párhoz, de nem dörömbölt, hanem csak csengetett, és nem tévedésből tért be hozzájuk, hanem, hogy bocsánatkérésként tortát vigyen a razziáktól állandóan megriadt párnak - adta hírül a Daily News című brit lap.

A rendőrfőnök garantálta, hogy többé nem mennek dörömbölve a címre, immár végleg törölték a címet az adatbázisukból.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Más országok is érdeklődnek a lopott banki adatok iránt

A svájci kormány elítélte szerdán Németország szándékát, hogy megvásárolja a német adócsalókról svájci bankokból lopott adatokat, de eközben más európai országok is érdeklődést kezdtek mutatni az adatbázis iránt.

hvg.hu Kult

Digitális galéria lopott műtárgyakról

"Művészeti portált" indít a cseh rendőrség, hogy elősegítse a lopott műtárgyak utáni nyomozást: a többnyelvű adatbázis digitális fotókat és szöveges leírást tartalmaz az eltűnt képekről, szobrokról és egyéb művészeti alkotásokról.

hvg.hu Tech

Gyilkost buktatott le a macskák DNS-adatbázisa

Egy nemzetközi kutatócsoport DNS-adatbázist létesített nemrégiben, amely kriminalisztikai célokra is használható. Az adatbázis nem emberek, hanem macskák genetikai kódját tartalmazza. Mindennek alapján a macskaszőr immár törvényszéki bizonyítékként is felhasználhatóvá vált egy gyilkossági ügy felderítésére.

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó