szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár akár egy mobillal is megoldható a csoportos sms küldés, azért minden ügyfélnek továbbítani ugyanazt a...

Bár akár egy mobillal is megoldható a csoportos sms küldés, azért minden ügyfélnek továbbítani ugyanazt a sablonszöveget személytelenné, ez által hiteltelenné teheti mondanivalónkat, arról nem is beszélve, hogy a küldő fél számára nem éppen kényelmes mobilkészülékkel menedzselni a folyamatot.
Na de mire való az internet és a web, ha nem arra, hogy a lehető legtöbb területen megkönnyítse életünket és a munkánkat?

A választható lehetőségek

Éppen ezt használta ki a T-Mobile webes tömeges sms szolgáltatásán alapuló T-Systems Virtualoso SMS, amellyel kényelmesen és elegánsan oldható meg a fentebb vázolt feladat, sőt a rendszer ennél jóval összetettebb dolgokra is képes.

Listát kapunk az elküldött és időzített anyagokról

Így például egyetlen gombnyomással küldhetjük el üzenetünket a világba, előre elkészített vagy éppen sebtében összeállított címlistánk alapján. Ráadásul ezeket az üzeneteket testre szabhatjuk, vagyis a megszólítástól a megjegyzésekig akár minden egyes címzett személyre szóló üzenetet kaphat. A Virtualoso SMS használatával indított kampányainkat időzíthetjük is, így nem kell feltétlenül 24 órás ügyeletet tartanunk, hogy minden fontos közlendőnket a megfelelő időpontban osszuk meg az érintettekkel.

Üzenet írása

Mobilja gyakorlatilag mindenkinek van, így ennél több embert, ilyen egyszerűen és hatékonyan más eszközzel nem nagyon tudunk elérni. Az üzenetek fogadására bármilyen egyszerű mobilkészülék alkalmas, ráadásul számtalan mobil a figyelmeztető ablakban azonnal mutatja az üzenet szövegét is, így meglehetősen nehéz elkerülni, hogy az ember elolvassa, amit így kap...

A letöltött táblázat kitöltése Excelben

A webes sms rendszer használata gyerekjáték, amit nemcsak a Telekom reklámszlogenjeire hagyatkozva állítunk, ugyanis mi is kipróbáltuk a szolgáltatást.
A webes felület tökéletesen átlátható és gyors. Címlistáinkat tárolhatjuk a központi címjegyzékben, de adott esetben „kézzel is” összeállíthatjuk vagy mondjuk táblázatos (CSV) formátumban.
Utóbbi megoldást kell alkalmaznunk a személyre szabott üzenetek küldésekor is: miután összeállítottuk az üzenet szövegét, és elhelyeztük benne a változó tartalmú mezőket (például $keresztnev$), letölthetjük a sablont CSV formátumban, majd azt kitölthetjük egy tetszőleges táblázatkezelővel (Excel, OpenOffice.org Calc stb.), megadva, hogy melyik ügyfélnél, miként változzon a mezők tartalma. Ha elkészültünk, visszatöltjük a táblázatot, és ha minden stimmel, már küldhetjük is üzeneteinket a kívánt számokra, vagy időzíthetjük a küldést akár napokkal későbbre is.

Címlistákat is használhatunk

Vagyis a Virtualoso SMS használatához gyakorlatilag elegendő minimális webes és Exceles tapasztalat, és valóban könnyedén végigmenedzselhetünk egy sms kampányt. A használatról komplett, PDF formátumú kézikönyvet is letölthetünk, de nem feltétlenül van rá szükség, ha nem először látunk címjegyzéket és Excelt.
Mindenről kapunk statisztikát, a bejövő SMS-ekre pedig automatikus válaszüzenetet is küldhetünk, és természetesen később minden üzenetet megtalálunk a rendszerben.
Ennél egyszerűbben elküldeni testre szabott, tömeges sms-t már tényleg nem lehet, de aki nekünk sem hisz, próbálja ki saját maga –– a szolgáltatás demó felületén.

A lehetséges felhasználási területekről itt találunk (PDF formátumban) gyakorlati példákat; az oktatási intézményektől a vendéglátó egységeken át a rendezvényszervezőkig, mindenki megtalálhatja a számítását.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén

Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén

Kezdődik a legdurvább elektromos Ford Mustang Mach-E GT árusítása

Kezdődik a legdurvább elektromos Ford Mustang Mach-E GT árusítása

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon