szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csökkent az Internet Explorer (IE) piaci részesedése Európában, miután a Microsoft március elseje óta kénytelen alternatív böngészőket is felajánlani az IE mellett.

A Microsoft az Európai Unióval folytatott hosszas tárgyalásokat követően kényszerül rivális böngészőket is felkínálni, nem lehet az IE alapértelmezett. Ez mintegy 200 millió régi és új felhasználót érint Európában.  A Microsoft évekig messze megelőzte a versenytársait – a PC-k mintegy 90%-án ezt használták a Windows szoftverrel együtt az IE fénykorában.

A Statcounter webstatisztikai cég adatai szerint az IE piaci részesedése a browserek piacán márciusban februárhoz képest Franciaországban 2,5 százalékkal csökkent, Nagy-Britanniában egy százalékkal, Olaszországban pedig 1,3 százalékkal - áll a Times Online összefoglalójában.

Operát ugyanakkor – jelenleg a negyedik legnagyobb browser cég – több mint kétszer annyian töltöttek le a vizsgált időszakban Európában, sőt, Olaszországban, Spanyolországban és Lengyelországban megtriplázódott a letöltések száma.  A Mozilla Firefox, mely jelenleg a második legelterjedtebb böngésző az Internet Explorer után, szintén jelentős növekedésről számolt be. 

A Microsoft’s browser choice képernyője, a browserchoice.eu az Internet Explorer 8-at, Firefoxot, Operát, a Safarit és a Google’s Chrome-ot ajánlja fel.

Europában az IE-nek 46 százalékos részesedése, a Firefoxé 39 százalék. Az Opera részesedése 6 százalék, a Chrome 4 százalékkal van jelen, a Safari pedig 3 százalékkal jelenleg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

12 böngészőt is felkínál a Microsoft Európában

Az Internet Explorer (IE) március elsejétől nem lehet egyedüli, alapértelmezett beállítás. Az Uniós nyomásra született döntés hatására az IE mellett további 11 browsert kínál fel a Microsoft.

MTI Tech

Böngészőválasztás: a kicsik elégedetlenek

A Mozilla Alapítvány és az Opera Software szerint eredményes a Microsoft operációs rendszeriben márciustól bevezetett szabad böngészőválasztás. A szoftverválasztó ablakon keresztül a hétvégén több mint 50 ezren töltötték le a Firefox böngészőt, miközben az Opera legújabb változata iránt is megnőtt az érdeklődés. Az Avant, Flock, Green, Maxthon, Slim és a Sleipnir böngészők fejlesztői mégsem teljesen elégedettek.

MTI Tech

Nem víurs, alternatív böngésző!

A Microsoft operációs rendszereiben megjelenő szabad böngészőválasztásból a hackerek is hasznot húzhatnak, ha sikerül olyan felugró ablakot létrehozniuk, amely képes megtéveszteni a tájékozatlan felhasználókat.

hvg.hu Tech

Melyik böngésző biztonságos?

Minimum Microsoft Internet Explorer 7.0, Mozilla Firefox 3.0, Google Chrome 4.0 vagy Safari 3.0 böngészőt használjunk - tanácsolja a Google. Párizs és Berlin szigorúbb.

Tartályépítő céget vesz Csányi Sándor, de ez nem OTP-s ügy

Tartályépítő céget vesz Csányi Sándor, de ez nem OTP-s ügy

Meghívták Hód Adrienn társulatát a Velencei Biennáléra

Meghívták Hód Adrienn társulatát a Velencei Biennáléra

Rekordszinten van az oltási kedv

Rekordszinten van az oltási kedv