szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szerencsére a korábbi Windows-verziókat használóknak sem kell lemondaniuk arról, hogy kényelmesen rendezhessék el az...

Szerencsére a korábbi Windows-verziókat használóknak sem kell lemondaniuk arról, hogy kényelmesen rendezhessék el az ablakaikat. Akadnak azért módszerek ezekre is szép számmal, például a korábban bemutatott GridMove, vagy a Windows 7 megoldására talán leginkább hasonlító AeroSnap.
Mindkettő remek kis program, ám ha valakinek mégsem tetszenének, annak érdemes megismerkednie az AquaSnap elnevezésű aprósággal.

Aki mi is megszabhatjuk az aktív pontok funkcióját

Az AquaSnap sajnos nem tud magyarul, de a használata olyannyira egyszerű, hogy alap IT-s szókinccsel (ami azért rajta ragad az emberen ha néha angol nyelvű programokat is használ) is pillanatok alatt kiigazodhatunk rajta. Amúgy sem egy bonyolult felépítésű program, ráadásul az elindítása után leül a Tálcára az óra mellé, és ettől kezdve az alapértelmezett beállításokkal is kényelmesen használható. Gyakorlatilag hozzá sem kell nyúlnunk.
Ilyenkor a Windows Asztalának kilenc szélső pontjára húzva az ablakokat, a program automatikusan átméretezi azokat. A Windows 7-tel ellentétben itt nemcsak az Asztal szélei, hanem a sarkok is aktívak, vagyis ha valamelyik sarokba húzunk egy ablakot, akkor az a képernyő méretének negyedére méreteződik át, az adott sarokhoz igazítva.

Rázós dolgok...

Működik a „rázás” funkció is. Alapértelmezésben ha megrázunk egy ablakot, az 50%-ban áttetszővé válik és a többi ablak fölött "lebeg". E funkció hatását azonban átállíthatjuk: befolyásolhatjuk az átlátszóság mértékét, vagy az áttetszővé válás helyett választhatjuk azt is, hogy a megrázott ablakon kívül minden más ablak minimalizálódjon a Tálcára.
A program még egy funkcióval bővíti a Windows tudását, nevezetesen az ablakok áttetszővé tehetők mozgatáskor. Ez viszont alapértelmezésben ki van kapcsolva.
Az AquaSnap teljesen testre szabható, ha például a sarkokat nem szeretnénk érzékennyé tenni, egy mozdulattal átállhatunk a Windows 7-ben megismert működésre. Sőt, akár pontonként is meghatározhatjuk, hogy mi történjen, ha úri kedvünk úgy tartja.
A videón ugyan a Windows 7-esben mutatjuk be, de Windows XP alatt is tökéletesen működik, s elsősorban ott is érdemes használni, hiszen a Windows 7-ben eleve van hasonló funkció.

Aki még ennél is egyszerűbbé szeretné tenni a mindennapi munkát az ablakokkal, annak javasoljuk korábbi cikkünket, amelyben összegyűjtöttük a legjobb módszereket a jobb helykihasználáshoz és ablakkezeléshez.
Aki pedig OS X alatt szeretne hasonló funkciót, itt találja meg a megoldást.

 

 

 

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában

Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin