szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A vírusirtó szoftverek teljesítményének összehasonlításakor a három legfontosabb tényező a találati arány, a téves...

A vírusirtó szoftverek teljesítményének összehasonlításakor a három legfontosabb tényező a találati arány, a téves riasztások aránya, valamint a termékek sebessége. Az AV-Comparatives februári tesztje is ezt a három tulajdonságot vizsgálta, és a 20 induló közül ezúttal 11 program szerezte meg a legmagasabb, Advanced+ minősítést. Ehhez a vírusirtóknak megfelelő találati arányt és minimális téves riasztást kell produkálniuk.

E két tényező kiemelkedő fontosságú a vírusirtó szoftverek teljesítményének megítélésekor, hiszen hiába rendelkezik egy program magas találati aránnyal, ha a téves riasztások megnehezítik a felhasználók életét. Ez természetesen fordítva is igaz: ha kevés a téves riasztás, de alacsony a találati arány, az azt jelzi, hogy a termék nem nyújt megbízható védelmet az internetes károkozók ellen.

További részletek itt (PDF formátumban) >>> 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére

Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek

Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek

Koronavírusosak lettek a vidrák egy amerikai állatkertben

Koronavírusosak lettek a vidrák egy amerikai állatkertben