szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A BeyondTrust legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy bár a Windows 7 (mint minden viszonylag új rendszer) egyelőre...

 A BeyondTrust legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy bár a Windows 7 (mint minden viszonylag új rendszer) egyelőre még hemzseg a biztonsági résektől és exploitoktól, könnyen biztonságosabbá tehető egy egyszerű megoldással. Csupán annyit kell tennünk, hogy készítünk egy felhasználót, és ezzel bejelentkezve használjuk a gépet, a szokásos, főleg otthon divatos adminisztrátor felhasználó helyett. 

Persze ennek a megoldásnak is megvannak a hátrányai, például nem tudunk telepíteni semmit – persze még mindig átjelentkezhetünk, ha arra van szükség, kérdés, hogy ez mennyire kényelmes. A Beyondtrust a Microsoft által kiadott „Security Bulletin” több mint 200 biztonsági hibáját és azok javításait vizsgálta, ezek alapján született az eredmény, miszerint a rések majdnem mindegyike „betömhető”, ha nem admin-ként vagyunk bejelentkezve.

 

Paul Coke (director of Windows Client Product Management) a BeyondTrust kérdésére elmondta, hogy már eddig is több funkciót engedélyeztek nem admin-szintű felhasználóknak, elősegítve ezzel is, hogy a felhasználók „leszokjanak” az adminsztrátori szintű napi használatról.

Ebben van is igazság, hiszen a „komolyabb” rendszereken (Linux, OSX) sem divat az, hogy adminisztrátorként játszogatunk vagy szerkesztgetünk valamit egy irodai csomagban – a Windows 7 felhasználóknak ideje lesz megszokni, hogy egy stabil, több felhasználós rendszert kaptak, és ezzel együtt jár az is, hogy a rendszergazda csak akkor jelentkezik be, ha valamit „állítgatni” kell, egyéb esetekben átlagos felhasználóként érdemes használni a gépet. Coke hozzátette: „… reméljük a külsős fejlesztők is belátják ennek fontosságát, és a Windows 7-re érkező szoftverek többsége támogatni fogja, hogy minden funkciót, beleértve a telepítést, elérhessünk egyszerű felhasználóként is.”

A Beyondtrust szerint csupán azzal, hogy sima felhasználóként használjuk a Win7-et, máris megszűnik az IE8 tavaly bejelentett biztonsági réseinek 100%-a, az összes Internet Explorer exploit 94%-a, valamint az összes eddig közzétett Windows 7 biztonsági rés 64%-a. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A 10 legjobb Windows 7 tipp

Pillanatnyilag azonban ez a tíz a kedvencünk: vagy azért mert roppant hasznos, vagy pedig azért mert egyszerűen csak...

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?