szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem is olyan régen mutattunk egy kis alkalmazást, amelynek a segítségével extra kényelmi funkciókkal lehet ellátni a...

Nem is olyan régen mutattunk egy kis alkalmazást, amelynek a segítségével extra kényelmi funkciókkal lehet ellátni a Windows 7-est. A Preme plusz lehetőségei sok esetben hasznosnak bizonyulhatnak, ám korántsem merítették ki a lehetőségek tárházát.
A 7plus egy aprócska - ingyenes - alkalmazás, amely további bónusz szolgáltatásokkal bővíti a Windows 7 repertoárját, hogy valóban kényelmesen és gyorsan dolgozhassunk.
Letöltés után telepíteni sem kell, elég, ha kicsomagoljuk egy olyan mappába, amit később nem bántunk (vagyis nem feltétlenül az Asztalra érdemes tenni). A három kicsomagolt EXE fájlból nem túl meglepő módon a 7plus.exe-t kell elindítanunk.
A program felülete meglehetősen pórias, de nem is szoftver-szépségversenyre készült. A kissé zsúfolt ablakban számtalan opciót találunk, amelyekkel ki- és bekapcsolhatunk különféle extra funkciókat.

Szerencsére a készítők legalább kategóriákra osztották az opciókat, így azért, némi alap angol nyelvtudás birtokában, ki lehet igazodni a dolgok közöttük (magyarul sajnos nem tud a 7plus).
A legtöbb beállítási lehetőség az Intézőt érinti. Az F7 és F8 funkcióbillentyűkhöz rendelhetjük például a fájlok és mappák létrehozását, az Alt + C kombinációhoz a fájlnevek másolását, míg mondjuk a Ctrl + Alt + C kombinációval elérési úttal együtt másolhatjuk a fájlnevet a vágólapra. Ha a vágólapról képet vagy szöveget illesztünk be a Ctrl + V kombinációval az Intézőbe, a program automatikusan létrehoz egy új szöveg- vagy képfájlt.
Beállíthatjuk, hogy az Intéző automatikusan kijelölje az első fájlt vagy mappát, amikor megnyitunk egy könyvtárat, vagy azt, hogy az egérkurzor alatti fájlokat azok kijelölése nélkül nyithassuk meg az Enter megnyomásával (persze ízlés kérdése, hogy ez mennyire hasznos). De a numerikus billentyűzethez is hozzárendelhetünk 10 mappát, amelyeket onnantól egy gombnyomással megnyithatunk, ráadásul ezekbe a középső egérgomb megnyomásával megjeleníthető menüvel azonnal bármit másolhatunk.

A Windows kategória extrái között találjuk a Tálcára való dupla kattintással megnyitható Feladatkezelőt, illetve ha a középső gombbal kattintunk a futó alkalmazások Tálcán látható gombjára, akkor azonnal bezárhatjuk azokat.
Van FTP funkció is, ennek a segítségével a Ctrl + U kombináció megnyomásával azonnal feltölthetjük a kijelölt állományokat a megadott FTP szerverre.
A felsoroltak csak töredékét teszik ki a 7Plus funkcióinak, ráadásul bármelyiket ki- vagy bekapcsolhatjuk  kedvünk szerint (számos funkcióról találunk bemutató videót a készítők oldalán). Azt persze nem állítanánk, hogy mindegyik pótolhatatlan funkció, de azért akad néhány, amely valóban hasznos. A program nagyjából 5-6 MB-ot emészt fel a RAM-ból, és nem fogja vissza a gépet, így ebből a szempontból nem veszítünk semmit, ha kipróbáljuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Csak egy hajszálon múlt: megint majdnem összeütközött két műhold

Csak egy hajszálon múlt: megint majdnem összeütközött két műhold

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek