szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az isten mód fontosságát jól jelzi, hogy mai napig fejből tudom a Duke3D godmode-ját aktiváló karakterláncot:...

Az isten mód fontosságát jól jelzi, hogy mai napig fejből tudom a Duke3D godmode-ját aktiváló karakterláncot: „dncornholio”.  A kísérletező kedvű felhasználók számára itt egy trükk: a Windows 7-ben is aktiválhatjuk a godmode-ot, lássuk hogyan!

Fontos: a trükk remekül működik mind a 32 bites, mind a 64 bites Win7 verziókkal. Ha azonban 64 bites Vista van a gépünkön, akkor inkább ne próbáljuk meg, mert lefagyasztja a rendszert – ilyenkor csökkentett módban kell indítani és letörölni a mappát, amiről mindjárt szó lesz. Windows 7 alatt ez a probléma nem jelentkezik. 

 

Az isten mód bekapcsolása: hozzunk létre egy új mappát (bárhol lehet, a legegyszerűbb az Asztalon). Az új mappát nevezzük át bármire (pl. „isten”), a lényeg, hogy a név után írjuk be a következő karakterláncot is (még mindig a mappa nevéhez):

.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Az elkészült mappa tehát erre a névre fog hallgatni:

isten.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Figyeljünk rá, hogy a név és a karakterlánc között egy pont is van.

 

Ha most kinyitjuk a mappát (dupla klikk), máris megnyílt a godmode ablak. Ez nem más, mint egy eddig rejtve lévő opciós panel, több mint ötvenféle rendszerszintű beállítással (270 különféle beállítást végezhetünk). Ezek némelyike alapból is elérhető volt, a Vezérlőpultból vagy innen-onnan, míg mások csak isten módban jelennek meg. A legjobb, hogy minden egy helyen, egy átlátható felületen van.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A 10 legjobb Windows 7 tipp

Pillanatnyilag azonban ez a tíz a kedvencünk: vagy azért mert roppant hasznos, vagy pedig azért mert egyszerűen csak...