szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az isten mód, vagy eredetiben „godmode” kifejezés, még az ősrégi, C64-es játékok korszakából maradt ránk. A jelentése pontosan az, amit szó szerint is jelent: mindent megtehetünk, amit csak akarunk.

A trükk remekül működik mind a 32 bites, mind a 64 bites Win7 verziókkal. Ha azonban 64 bites Vista van a gépünkön, akkor inkább ne próbáljuk meg, mert lefagyasztja a rendszert – ilyenkor csökkentett módban kell indítani és letörölni a mappát, amiről mindjárt szó lesz. Windows 7 alatt ez a probléma nem jelentkezik.

A kísérletező kedvű felhasználók számára a részletek, így aktiválhatjuk a Windows 7-ben is a godmode-ot!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Az internet miatt nevet változtat Kanada patinás magazinja

Lecserélte a nevét a The Beaver magazin. A kanadai jelkép, a hód nevét viselő újság azért kénytelen megválni a névtől, mert az az angol szlengben a beaver a női nemi szerv szinonimája is, eztért gondjuk van a spamszűrőkkel.

hvg.hu Tech

Már jobban van a Wikipedia

A Wikipedia „DNS failure notification” üzenettel fogadta a látogatókat szerda délután. Az online enciklopédia angol nyelvű oldalaiért felelős szóvivője azt ígérte, szerda estére helyreáll a szolgáltatás. Ennek ellenére még csütörtök kora reggel is akadtak problémák egyes oldalakkal.

MTI Tech

Két újabb cég mond nemet a cenzúrára Kínában

Két újabb amerikai internetes cég jelentette be, hogy részlegesen beszüntette működését Kínában, mert a pekingi kormány fényképet és más személyazonosító dokumentumokat kért tőlük ügyfeleikről.

hvg.hu Tech

Piacot veszített az IE Európában

Csökkent az Internet Explorer (IE) piaci részesedése Európában, miután a Microsoft március elseje óta kénytelen alternatív böngészőket is felajánlani az IE mellett.

MTI / hvg.hu Tech

Utcára kerülnek az öregedő brit kémek

A brit belső elhárítás, az MI5 minden eddiginél nagyobb számban bocsát el ügynököket, arra hivatkozva, hogy az állomány idősebb tagjai képtelenek lépést tartani az információ- és kommunikáció-technológia fejlődésével.

hvg.hu Tech

Véres Facebook-vita

Rivalizálás mindenütt előfordul, nincsen ez másként az online színtereken sem. World Of Warcraft, Counter Strik, vagy éppen az iWiW-es viták – a vetélkedés bárhol elfajulhat. Az „online veszekedés” eldurvult mostanában, sőt, a való életben leckéztetik meg egymást a riválisok.

hvg.hu Tech

Ígérgetésben a Jobbik vezet

Leginkább egymásról írnak a pártok a honlapjukon, de erejükhöz mérten igyekeznek a botránytémákat is meglovagolni - állapította meg az SPSS Hungary friss felmérésében. A Fidesz és az MSZP a BKV-ügyekkel foglalkozott, az MDF-nél a benzintender a kiemelt téma, náluk és az SZDSZ-nél emellett a frekvenciapályázat is előkelő helyen áll. Az LMP vesszőparipája a Balatonring volt. Bár a hírek számát tekintve csak az utolsó előtti a Jobbik, ám ígéretekről ők írnak a legnagyobb arányban, híreik 12 százaléka minősíthető ígéretnek.