szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mint oly sok más esetben, most is egy kiterjesztés lesz majd a segítségünkre abban, hogy a kedvenc vagy fontos...

Mint oly sok más esetben, most is egy kiterjesztés lesz majd a segítségünkre abban, hogy a kedvenc vagy fontos weboldalakon megjelent cikkeket, pontosabban az azokra mutató hivatkozásokat egy jól hozzáférhető helyen őrizzük. Persze ugyanezt elérhetjük a könyvjelzőkkel is, csak épp itt egy idő után, főleg, ha többféle szempont alapján is elmentünk linkeket, teljes lesz az átláthatatlanság.
A SaveLink in Folder nevű Firefox-kiterjesztést a szokott módon tölthetjük le innen, majd a szokásos FF-újraindítás után már birtokba is vehetjük. A sikeres település után egy új opcióval bővült a File menü: Save link as file..., de ugyanez a menüpont a jobb egérgombos kattintás hatására felbukkanó helyi menübe is bekerült.

Egy új pont a File menüben

Amennyiben rákattintunk, a szokásos „mentés másként” ablak kerül elő, s mi kiválaszthatjuk, hogy hova mentse el a linket a kiterjesztés. Lehetőség van arra, hogy kitegyük például az Asztalra, de akár több, különböző mappát is létrehozhatunk, és a kattintható linkeket mindig a megfelelőbe mentjük el. Az is kedvező, hogy a mentés során először a cikk címe jelenik meg, majd utána a weboldal neve, jóval áttekinthetőbben, mintha az „igazi” URL-t másoltuk volna ki.
A későbbiekben pedig elég belépnünk a megfelelő mappába, majd rákattintani a névre (ezt ugyanígy az Asztalra kitett ikonnal is megtehetjük), és máris a szóban forgó weboldalon, a minket érdeklő cikknél találjuk magunkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Javítson a Firefoxon!

Nemrégiben megkérdeztük olvasóinkat, melyik böngészőt használják a legszívesebben, és az eredmény egyértelmű volt: a...

techline.hu Tech

Firefoxból Chrome, Opera, Safari?

Hogy ki, melyik böngészőt választja, az sok mindentől függ, és ha valaki egyszer elkötelezte magát valamelyik browser...

techline.hu Tech

Varázsolja el a Firefoxot!

Témákat találni a Firefoxhoz igen egyszerű, mint ahogy a telepítésükhöz sem kell pilótavizsga.

Két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valenciában

Két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valenciában

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Elborította a műanyagszemét a Kékestetőt a hétvégén

Elborította a műanyagszemét a Kékestetőt a hétvégén