szerző:
hvg.hu

Ugyanaz történik az iPaddel, mint ami anno az iPhone esetében lezajlott: a szórakoztató-elektronikai termékek gyártói sietnek piacra dobni a saját táblagépüket. Öt komoly 'iPad killer' versenytárs is ringbe száll a Telegraph összeállítása szerint.

1. Courier

A Microsoft a Courier fejlesztésén dolgozik nagy energiákkal – hivatalos közleményt még nem adtak ki az eszközről, de már jó néhány videót feltöltöttek róla a YouTube-ra. Ezek és a kiszivárgott dokumentumok, fotók alapján a Courier dupla 7-7 inches képernyővel kerül majd piacra. Az eszközt a „hétvégi” iPaddel szemben láthatóan összetettebb feladatokra (képek kivágása, jegyzetelés, wireless szinkronizálás) – akár munkára – tervezték a filmek és játékok mellett.

2. Google tablet
A Google már tengelyt akasztott az Apple-lel mobil operációs fronton – az Android operációs rendszer és a Nexus One okostelefon az iPhone versenytársának készült. Nem nagy meglepetés tehát, hogy a táblagépek piacán is számolni kell velük. A szintén Android platform alapú gép kifejlesztésében a HTC a Google partnere. Ugyanaz, akivel a Nexus One kapcsán együttműködtek.

3. HP Slate
Év elején a CES-en mutatta be a HP Slate-et Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. A HP gépét idén helyezik majd piacra. Windows 7 fut rajta, támogatja a Kindle e-olvasó alkalmazáést, multi-touch és még játszani is lehet vele. A hírek szerint 549 dollár lesz az ára, azaz mintegy ötven dollárral kerül majd többe, mint az iPad.

4. Plastic Logic Que
A szakmai körökben nagy feltűnést keltett, amikor januárban bemutatták a CES-en ezt a részben e-könyv olvasó – részben táblagépet. A brit Plastic Logic cég az üzletembereket célozta meg vele – lehet vele dokumentumokat olvasni és szerkeszteni (támogatja a Microsoft Office fájlformátumait), újságokat letölteni, e-könyveket olvasni, lehet szinkronizálni a Microsoft Outlookkal, e-mailek, és naptárbejegyzések olvasására is alkalmas. Vékony, elegáns és könnyű is, ráadásul viszonylag nagy (11”-os) a kijelzője.

5. Archos 9 PC tablet
Az Archos közismert a média-lejátszóiról, de az Archos 9 PC már inkább a táblagépek kategóriájába tartozik. Windows 7 fut rajta, full-HD videólejátszást támogat, építettek bele webkamerát a Skype hívások kedvéért és videokonferenciát is lehet vele bonyolítani, ráadásul még a Flash-kompatibilis is. A videó alapján nehéznek tűnik, talán nehézkesnek is az iPadhez képest.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
HVG HVG Hetilap

Bemutatkozott az iPad

Az amerikai premier szombati napján az Apple számítástechnikai cég több mint 300 ezer iPad érintőképernyős táblagépet...

hvg.hu Napi merítés

Meghatározó lesz-e az iPad?

A tudósítások szerint több tucat lap olvasható már az iPadon. Többségük azonban amolyan átmeneti kiadás, a webes lap kissé felturbózott változata - olvasható a Médiablogon.

MTI / hvg.hu Tech

Háromszázezer iPad fogyott az első napon

Egyesek szerint ezzel a mennyiséggel az iPad a várakozásoknak megfelelően teljesített, míg mások szerint a megjelenés előtti héten keltett hírveréshez képest a hétvégi eredmények szerénynek tekinthetők.

hvg.hu Tech

iPad: hőhullám és wifi-gondok

Az iPad igazi „hot topic” most – a szó legszorosabb értelmében. Nem azért, mert Apple-rajongók már több mint háromszázezret vettek belőle, hanem mert ha erős napfény éri vagy túl meleg van, előfordul, hogy magától kikapcsol. A vásárlók visszajelzései szerint sokszor gond van a wifivel is.

Letiltja Michael Jackson dalait a brit X-Faktor

Letiltja Michael Jackson dalait a brit X-Faktor

„Az ukrán vendégmunkás már lejárt lemez, jönnek a burmaiak és a vietnamiak”

„Az ukrán vendégmunkás már lejárt lemez, jönnek a burmaiak és a vietnamiak”

Nem tette zsebre a kormány, ami az amerikai országjelentésben áll

Nem tette zsebre a kormány, ami az amerikai országjelentésben áll

Vicces videóval zárta le a telet a Magyar Közút

Vicces videóval zárta le a telet a Magyar Közút

Eltűnt 14 éves fiút keresnek Bács-Kiskun megyében

Eltűnt 14 éves fiút keresnek Bács-Kiskun megyében

Saját családvédelmi akciótervvel állt elő a DK

Saját családvédelmi akciótervvel állt elő a DK