szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A teljesség igénye nélkül (és megpróbálván kihagyni a tiszavirág életű „sztárocskákat”), lássuk, milyen kapcsolatban...

 A teljesség igénye nélkül (és megpróbálván kihagyni a tiszavirág életű „sztárocskákat”), lássuk, milyen kapcsolatban állnak kedvenc celebritásaink a számítástechnikával!

Édesapja Arnold Spielberg elektromérnök és számítógép-tervező volt, így talán nem meglepő, hogy sokunk kedvenc filmrendezője teljes mértékben „geek”. Ez szerencsére meglátszik a filmjein is – ha szükség van rá, akkor a legmodernebb technológiákat alkalmazza (szerencsére, ha nincs rá szükség, akkor viszont nem.)Spielberg annyira szereti a gépeket és a játékokat, hogy saját játékot is fejlesztett Bloom Box néven. A mester szabadidejét szívesen üti el különféle PC-s és konzolos játékokkal, nagy kedvence a Wii, ami szerinte forradalmasította a számítógépes játékokat.

Egyik kedvenc játéka a Halo, aminek megfilmesítéséről a pletykák szerint folyamatosan tárgyal a játékot kiadó Microsofttal.

Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson is a számítástechnika nagy rajongója. A rajongás persze nem véletlen, bármennyire is ügyefogyott Mr. Bean, a színész természetesen nem azonos a vele megalkotott figurával. Atkinson az Oxfordon végzett mint elektromérnök, és hivatalosan is nagy „Alma-rajongó”. Többek között ezért is vállalta el az Apple kérésére a híres-hírhedt Mr. Bean iPod reklámot. Atkinson elmondása szerint: „Blackberry, iPad, netbook, notebook - annyi kütyüm van otthon, hogy az egyik kütyüben csak azt tárolom, hogy hol tartom a többi kütyüt…” 

Jack Black nagyjából az összes létező  konzollal rendelkezik: XBOX, Playstation és persze Wii. Saját elmondása szerint bármilyen konzol előtt képes eltölteni egy teljes hétvégét, akármilyen játékkal – csak legyen hozzá egy kanapé  és rengeteg popcorn. 

 Christian Slater kedvencei a különböző filmek játékváltozatai: „…a James Bond, a Minority Report és a Spiderman átíratok örök darabok nálam, de az Enter The Matrixot is imádtam” – nyilatkozta egy Gamespot interjúban. Slater az „Alone In The Dark” c. számítógépes játék filmátiratában főszerepet kapott, „… ezt a játékot nem ismertem, de miután megkaptam a forgatókönyvet beszereztem egy példányt, és végigjátszottam. Szerintem jóval ijesztőbb, mint maga film.”

 A Marble Blast Ultra nevű játék egyszerű, de addiktív: nem csoda, hogy a hölgyek is imádják. Hivatalos gamertag-ja (Xbox azonosítója) „RihannaGWF”, ha esetleg valaki játszana vele online. Az énekesnőnek annyira jól megy a játék, hogy a Microsoft „Game with Fame” rendezvényein sorra veri el a rajongókat, persze csak virtuálisan. 

 Robin Williams annyira geek, hogy még lányát (Zelda Williams) is Zeldáról, a számítógépes játékok etalonjáról nevezte el. Robin kedvencei az online játékok, gyakran tart Counter Strike és Quake3 partikat, de igazi kedvence a Call Of Duty sorozat. Játékszenvedélyét egyik legközelebbi barátjának, Richard „Levelord” Gray-nek köszönheti: Gray a kultikus DukeNukem3D nevű játék pályatervezője. 

Lexa Doig egyfajta ikon a sci-fi rajongók között: olyan sorozatokban szerepelt, mint a Flash Gordon, TekWar, CI5, The 4400, Stargate SG-1 vagy újabban az Andromeda. Lexa azonban a scifi-nél is jobban szereti a szerepjátékokat, a hölgy ugyanis fanatikus RPG-rajongó. Video&Arcade Top 10 saját műsora volt, ahol a legújabb és megmenőbb játékokat elemezte, és bár saját elmondása szerint, mióta főállású anyuka lett, már kevesebb ideje van játszani, netes adatlapjain még mindig az van feltüntetve a hobbi rovatban, hogy „RPG játékok, főleg Dungeons And Dragons”.

Jenny McCarthy, saját elmondása szerint, már kislányként is imádta a gépeket és a játékokat. „Mindig is gamernek tartottam magamat, kilencévesen például PacMan bajnokságot nyertem. A mai napig Silent Hill rajongó vagyok, és persze óriási Guitar Hero bajnokságokat rendezünk otthon, kár, hogy igen béna vagyok benne…” Jenny aktív tagja az internetes „gamer” közösségnek, rengeteg konzolos rendezvényen lehet vele találkozni.

Állítólag még párkapcsolati problémái is voltak, mert egy időben annyira belehabarodott a Syphon Filter sorozatba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!