szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Eltelt az egy év, vizsgáljuk meg gyorsan, mennyire is „rettentek el” a netezők, illetve maga a perbe fogott PirateBay.

 Eltelt az egy év, vizsgáljuk meg gyorsan, mennyire is „rettentek el” a netezők, illetve maga a perbe fogott PirateBay. Nos, a cikk írásának pillanatában a PirateBay 4 350 818 felhasználóval rendelkezik. 17 174 465 seeder és 10 493 261 leecher (utóbbi, aki csak letölt) cseréli az adatokat, és egészen pontosan 2 942 286 torrent fájl található az oldalon. Tavaly, a per és a botrány kirobbanásának időszakában, az oldal kb. kétmillió felhasználóval rendelkezett, röviden nyugtázhatjuk tehát, hogy az elrettentő példa csupán annyit eredményezett, hogy nagyjából kétmillióval többen használják az oldalt (ez valószínűleg megtörtént volna az „elrettentés” nélkül is).

A Torrentfreak becslése szerint a PirateBay még idén eléri az ötmillió felhasználót.

Egy frappáns képzavarral élve: a kalózöböl továbbra is állja a viharokat. Igaz, nem minden precedens ilyen sikertelen: a TorrentSpy nevű oldalt például sikeresen bezáratták a filmkiadók, de ahol igazán sikereket érnek el az inkább az egyedi felhasználók „üldözése”: Whitney Harper ügy vagy éppen Sanchez három éves börtönbüntetése. Az ilyen ítéletek azonban nem sokat változtatnak a jelenlegi helyzeten, hiszen a neten százmilliós nagyságrendű felhasználóról beszélhetünk, igencsak sokan vannak tehát, akik ilyen-olyan fájlcserébe/letöltésbe „keverednek”, ennyi börtönférőhely pedig a világon nincsen. 

A PirateBay tehát a várakozásokkal és jóslatokkal ellentétben él és virul, a felhasználók pedig továbbra is bőszen cserélgetik a filmeket, zenéket és játékokat – ingyen. Hogy pontosan miért is teszik ezt, arról már részletesen írtunk itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Tízezer tesztet osztott szét a főváros a kerületek között az iskolanyitás előtt

Tízezer tesztet osztott szét a főváros a kerületek között az iskolanyitás előtt