szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Norton Power EraserA Norton Power Eraser egy ingyenes és hordozható (avagy telepítés nélkül is használható)...

Norton Power Eraser
A Norton Power Eraser egy ingyenes és hordozható (avagy telepítés nélkül is használható) alkalmazás, a Symantec műhelyéből. A program nem vírusirtó, hanem kifejezetten a scareware/rogueware/malware kártevők eltávolítására készült. Egyelőre ugyan béta verzió, a Norton Rescue Tools része, de ha megszorultunk, jól jöhet a segítsége.
Kétféle beállítással ellenőrizhetjük a rendszert, de az Agressive móddal érdemes csínján bánni, mert adott esetben olyan dolgokat is halálra ítélhet, amelyek valójában ártalmatlanok. Ezt persze nem egy csapásra teszi, előtte még választhatunk a találati listából. Jól nézzük át a listát, mielőtt a Fix gombra kattintunk…
Cikk a programból >>>
Letöltés >>>

Malwarebytes' Anti-Malware
A Malwarebytes igazi profi, a megvásárolható verzió akár állandó védelmet is nyújt a kártevők ellen. Az ingyenes változatból az állandó védelem ugyan kimaradt, de az adatbázis-frissítés, a keresési és eltávolítási lehetőség éppúgy benne van (a frissítés csak manuálisan megy, nem automatizálhatjuk).
A program magyar felülettel is használható, ami talán sokak számára megkönnyíti a használatát, bár ez sem éppen egy túlbonyolított jószág: egy kattintással ellenőriztethetjük vele a rendszert.
Cikk a programból >>>
Letöltés >>>

PasswordFail (Chrome kiegészítő)
A PasswordFail nevű kiegészítő figyelmeztet, ha olyan oldalra tévednék, ami a begépelt jelszavakat kódolás nélkül, egyszerű szövegfájlokban tárolja el (bizony, ilyen is van… nem is kevés). Hogy ez miért baj? Nos, legfőképpen azért, mert nem biztonságos, de említhetnénk azt is, hogy… egyáltalán nem biztonságos, sőt szörnyű megoldás! Ez a kiegészítő időben figyelmeztet, így van lehetőségünk eldöntetni, hogy bepötyögjük-e a szóban forgó jelszót, vagy sem.
Cikk a programból >>>
Letöltés >>>

Flashbox (Chrome kiegészítő)
A Flashbox amellett, hogy kontrollálhatóvá teszi, hogy megjelenítsen-e flash-t a Chrome bizonyos oldalakon avagy sem, a biztonságos böngészésben is segít, a flash ugyanis bármennyire is látványos és bármennyire is szeretjük, hemzseg az exploitoktól. A legjobb, ha mi magunk irányítjuk.
Cikk a programból >>>
Letöltés >>>

D-Fend Reloaded
Az emulátor szót hallva sokan megijednek, s inkább lemondanak arról, hogy régi, DOS-os játékaikat windowsos (XP, 7, Vista) környezetben elevenítsék fel. Szerencsére arra is van megoldás, hogy a mindennapos komputeres ismeretek birtokában is megoldhassuk ezt: egyetlen ügyes programot kell letöltenünk hozzá, akár egy hordozható memóriára (magyarán USB kulcsra).
Ilyen a D-Fend Reloaded is, amely már magába integrálva tartalmazza a DOSBoxot. A program a telepítése során minden olyan komponenst feltesz, amelyre szükségünk lehet ahhoz, hogy régi, DOS-os játékokat futtassunk.
Cikk a programból >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét

Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét