szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookra kísértetiesen hasonlító online közösségi oldal indult windo.hu néven. A közösségi médiában értetlenkedve állnak a szájt előtt. Mivel minden alapvető szabályt látványosan felrúg, nem árt vele óvatosnak lenni.

A Twitteren kezdett keringeni egy hír arról, hogy elindult egy új közösségi oldal, a windo.hu. Első pillantásra látszik, hogy a dizájn a Facebook másolata, a Sony Ericsson logójának újraértelmezésével díszítve. Ha a szájt április elsején jelent volna meg, kapásból átverésre gyanakodtunk volna. Ez persze még most is benne van a pakliban, az üzemeltetőkkel ugyanis csupán egy formanyomtatványon keresztül lehet kommunikálni.

A Twitter és a Google hirdetési rendszere mellett az iWiW-en is nyoma van a windo.hu-nak

Az április hatodikán létrehozott Windo klub tulajdonosa Tóth Imre, és a windo.hu domaint is egy Tóth Imre nevű nádudvari személy regisztráltatta idén március 21-én. Szerettük volna megkérdezni őt, mi a célja az oldallal, de a regisztrációhoz kötelezően megadott telefonszámon automata jelentkezik, a hívott szám az előfizető kívánságára átmenetileg nem kapcsolható. Megnéztük, van-e köze a windo.com oldalnak a .hu-hoz, ám az a holland nyelvű, hosztingot kínáló windo.net oldalra van átirányítva.

Így csak az iWiW publikus adataira hivatkozhatunk. Tóth Imre adatlapja szerint 158 ismerőse van az iWiW-en, aktív tag, 30 éves, kapcsolatban van és élete egy pontján szeretett volna híres lenni. A „Magamról” leírás alapján, ami egy feng shui személyiségelemzés, erősen ezoterikus beállítottságú a fiatalemberről lehet szó.

Egyelőre néhány száz felhasználó próbálgatja az oldalt – amíg nem derül ki róla több, érdemes óvatosnak lenni, és inkább egy e célra készített friss e-mail-címmel regisztrálni.

BRÉKING: Ellopták a magyarok a Facebookot!

Valószínűleg szám- és névmisztika, valamint a feng shui jegyében született a Windo név is – egyrészt ugye egy óriáscég közismert termékének brandjét tartalmazza mintegy 71,43 százalékban, másrészt lehet, hogy a win + do (nyerj és csináld) szavakból fejthetjük meg a szó történetét, azaz a tulajdonosa azt reméli, rengeteget nyerhet a projektből.

Windo közösségi oldal - jobb, mint az iwiw, myvip, baratikor, facebook – állítja magáról a szájt, mely az első tweetek szerint "elképesztően LOL", vagyis röhejes. Egy másik tweet szerint a Windo a http://scriptsocial.com/ oldalon található szoftverrel készült.

Miután kikacagtuk magunkat, tanácsos némi egészséges paranoiával kezelni ezt a fantasztikus lehetőséget, és nem kiszolgáltatni személyes adatainkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Adathalászok vadásznak a CIB Bank ügyfeleire

Csalók elektronikus levélben kérik a CIB Bank ügyfeleit, hogy adják meg hitelkártyaszámukat, a hozzá tartozó jelszót és a kártya lejáratának dátumát. Senki ne dőljön be a trükknek!

hvg.hu Tech

Nehéz levadászni az adathalászokat

Internetes bűnözők hétfőn a CIB Bank ügyfeleire vadásztak, hogy lehetőleg minél több jelszóhoz és bankszámlaszámhoz hozzáférjenek. Az adathalászat ősrégi módszer, Amerikában már a kilencvenes években is alkalmazták, Magyarországon 2003-ban volt az első ilyen támadás. A csalók egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak, s nehéz elkapni őket.

MTI Tech

Újabb adathalász támadás a MKB ellen

Ügyfél-azonosítók megszerzésére irányuló adathalász (más néven phishing) támadáskísérlet érte az MKB Bankot, amelyet a pénzintézet sikeresen kezelt, így az incidensből sem az ügyfeleknek, sem a banknak nem származott kára - közölte a hitelintézet sajtóosztálya.

Európa-liga: Simán nyert a Milan, meglepetésre kikapott a Tottenham

Európa-liga: Simán nyert a Milan, meglepetésre kikapott a Tottenham

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Van egy terület Magyarországon, ahol ritka a nettó 600 ezer alatti fizetés

Van egy terület Magyarországon, ahol ritka a nettó 600 ezer alatti fizetés