szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a mobilinternet világában azért ez már technikailag nem jelent akadályt, de azért még mindig akadnak, akik nem...

Bár a mobilinternet világában azért ez már technikailag nem jelent akadályt, de azért még mindig akadnak, akik nem rendelkeznek ilyen internet-kapcsolattal, a wifi hotspotokra támaszkodni pedig azért valljuk be, még akkor is erősen lutri érzés, ha amúgy érezhetően egyre több helyen botlunk ilyenekbe. Persze még így is adottak a különféle „offline” térképszoftverek, amelyek mobil eszközökre éppúgy megtalálhatók, mint mondjuk notebookra, de ha éppen ilyen sincs kéznél, alkalmazhatunk egy aprócska, de ügyes szoftvert a Google Maps kívánt részeinek offline elérésére.
A GMapCatcher segítségével még online rákereshetünk a minket érdeklő részekre, majd lementhetjük azokat egy gombnyomással.
A dolog érdekessége, hogy a lementett térképek offline módban is pont úgy nagyíthatók, mozgathatók, mintha online használnánk a térképszolgáltatást.

Kényelmesen beazonosíthatjuk a minket érdeklő területet

Menthetjük az utcatérképet vagy a műholdképeket is, sőt arra is van lehetőségünk, hogy virtuális gombostűkkel jelöljük be a számunkra érdekes helyeket. Ha van GPS vevőnk a notebookhoz, akár helymeghatározásra is használhatjuk offline térképünket.
Offline módban persze csak azt a térképet érjük el, amelyet lementettünk, a többi terület szürke marad. Ráadásul a keresési lehetőség ilyenkor nem él, vagyis utcanevekre keresni nem tudunk, érdemes tehát előre bejelölgetni a térképen a számunkra fontos helyeket.

Letöltés egy kattintással

A programban több különböző online térképszolgáltatást használhatunk, így nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a Google Mapshez. Választható a Yahoo, az OpenStreetMap, a Virtual Earth stb. is.

Nem csak a Google térképére hagyatkozhatunk

A GMapCatcher tehát nem teljes értékű útvonaltervező, mindössze offline elérhetőséget biztosít a különféle online térképek általunk kiválasztott részleteihez. Azonban így is rendkívül jól jöhet, ha nincs a notebookon útvonaltervező és éppen internet-eléréssel sem rendelkezünk.
A program cross-platform, Windowson, Linuxon és OS X-en egyaránt futtatható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vége a találgatásoknak: Banksy elismerte, hogy ő készítette a nottinghami házfalon feltűnt graffitit

Vége a találgatásoknak: Banksy elismerte, hogy ő készítette a nottinghami házfalon feltűnt graffitit

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt

Családi dízel kombi a kis villanyautó ellen: Skoda Octavia vs. Opel Corsa-e

Családi dízel kombi a kis villanyautó ellen: Skoda Octavia vs. Opel Corsa-e