szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Gmail népszerűsége vitathatatlan, s ennek okait már többször is boncolgattuk.

A Gmail népszerűsége vitathatatlan, s ennek okait már többször is boncolgattuk. Átlátható, könnyen használható felület, remek levélkezelés, folyamatosan növekvő tárterület, nagy csatolmányok küldésének lehetősége, újabb és újabb kényelmi funkciók – mindezek fényében érthető, hogy egyre többek e-mail címében szerepel a „@gmail.com” végződés.
Feltehetően ez a népszerűség vezetett egy asztali (desktop) kliens, a Geemail fejlesztéséhez is, amely programnak köszönhetően böngésző nélkül levelezhetünk, sőt bizonyos levelezési funkciókat még internetkapcsolat hiányában sem kell nélkülöznünk. További kellemes adalék, hogy a Geemail program akár „hordozható” is lehet, azaz ha letöltjük innen, pendrive-ot is választhatunk hordozóeszközként, így a későbbiekben bármilyen gépen futtathatjuk, feltéve persze, hogy van Adobe Air keretrendszer.

Mintha csak a a Gmailben lennénk

Az Adobe Air alapú program felülete igencsak hasonlít a Gmailére, így nem lehet gond a használata. Nincs szükség arra, hogy böngészőt nyissunk (ami ugye a Gmailhez elengedhetetlen), elég egy internetkapcsolattal rendelkező gép ahhoz, hogy a program megnyitása után máris lássuk valamennyi levelünket, és mindazokhoz a funkciókhoz hozzáférhessünk, amiket a Gmail is kínál.
A Geemail egyébként akkor is megnyitható, ha nincsen internetkapcsolat. Ilyenkor – a Gmail működési elvéből adódóan – csak a leveleink tárgysorát látjuk, magába a levelekbe nem kukkanthatunk bele (azokat ugyanis másik kontinensen lévő szerverek őrzik), viszont lehetőségünk van arra, hogy levelet írjunk, majd megnyomjuk a Küldés (Send) gombot. Ekkor persze még nem megy a levelünk, ám a legközelebbi alkalommal, amikor a Geemail internetkapcsolatot észlel, automatikusan elküldi irományunkat. Így tehát nem fordulhat elő, hogy csak azért nem megy el egy fontos levél, mert amikor elküldtük volna, éppen nem volt internetkapcsolat.
A Geemail cross-platform, azaz nem függ az operációs rendszertől, hogy tudjuk-e használni avagy sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A legjobb Gmail tuningolások

A Google Labs szolgáltatásait megtaláljuk a Gmail Beállítások között, illetve egy kis lombik ikon mögé  elrejtve.

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

48 újabb áldozata van a járványnak, 1423 fertőzöttet találtak

48 újabb áldozata van a járványnak, 1423 fertőzöttet találtak