szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egyre népszerűbbek az online közösségi szolgáltatások, sokan már szinte a teljes napjukat a Facebookon és a Twitteren...

Egyre népszerűbbek az online közösségi szolgáltatások, sokan már szinte a teljes napjukat a Facebookon és a Twitteren töltik, de e kettővel még közel sem értünk a lehetőségek végére. Pusztán azért ragadtuk ki elsőként e két szolgáltatást, mert korábban már írtunk néhány, ezekhez készült hasznos alkalmazásról, amelyek egyszerűsítik az elérésüket, a használatukat (lásd a cikk végén a Kapcsolódó anyagok listában).
Ám ezeken felül van még LinkedIn, MSN, MySpace, Flickr stb. megannyi népszerű és sokak által használt közösségi oldal, illetve chat-szolgáltatás.
Ha mindegyiket használjuk, egy idő után szinte képtelenség kiigazodni közöttük, elkavarodunk az ismerősök által hagyott üzenetekben, ráadásul felváltva nyitogathatjuk a böngészőt, vagy „tarthatunk” mindegyikhez saját kliens alkalmazást.

Mindent egy helyen...

A Yoono készítői ezen próbálnak meg változtatni cross-platform szoftverükkel, amely Windowson, Macen és Linuxon egyaránt használható.
A program alapképernyője gyakorlatilag úgy néz ki, mintha egy megszokott chat-alkalmazást használnánk. Egy vékonyka ablak, benne az ismerősök üzeneteivel.

Így lehetne bármelyik chat alkalmazás

Ennek ellenére a Yoono elég összetett tartalmat nyújt, hiszen a segítségével egy listában látjuk (jól elkülöníthető megjelenítéssel) Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn, FriendFeed, Flickr, AIM, Live Messenger, Yahoo Messenger és Google Talk üzeneteinket. Sőt, akár egyszerre is tudunk üzenetet küldeni több ilyen szolgáltatásra, illetve állapot információnkat is automatikusan frissíthetjük mindegyiken.

De így már kicsit másként fest...

Ha külön szeretnénk látni a szolgáltatások „folyamait”, kapcsolgathatunk is közöttük a logókra kattintva a program felső részén látható ikonsorban. Van lehetőségünk képek megosztására bármelyik erre alkalmas szolgáltatással (Flickr, Facbook, Twitter stb.) és keresgélhetünk a közösségi oldalak friss bejegyzései között az integrált OneRiot.com kereső segítségével.
Extraként kapunk még egy áttekintő nézetet is, ahol ízlés - és monitorfelbontás - szerint megnyithatunk akár több üzenetfolyamot is egymás mellett, hogy egyszerre lássuk át mindet, illetve a program minden új üzenetről képes kis felugró ablakban tájékoztatni minket, hogy ne maradjunk le semmiről.
A bejegyzésekben megjelenő linkeket megnyithatjuk közvetlenül a Yoono integrált böngészőablakában, vagy beállíthatjuk úgy is a programot, hogy az alapértelmezett böngészőt használja erre a célra, meghatározott méretű ablakot megnyitva.

Üzenet, egyszerre több helyre

Mindent egybevetve, a Yoono nagyon kényelmessé teheti a különféle közösségi oldalak használatát azzal, hogy egy felületen fogja össze őket, így mindent azonnal elérünk, és számos funkciót (például üzenet küldése) akár egy menetben is alkalmazhatunk több szolgáltatáson.
A programból letölthető portable változat is mindegyik rendszerhez innen, így akár USB memóriánkon is magunkkal hurcolhatjuk, hogy bárhol tudjuk használni telepítés nélkül, ha gép elé kerülünk.
Egyetlen hátránya, hogy kissé erőforrás-igényes alkalmazás, így igazán kényelmesen csak erősebb gépeken tudjuk használni. Viszont ha sokat „lógunk” a közösségi szolgáltatásokon, érdemes megfontolni a használatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Legyen egyéni Twitter-háttere!

Igazán egyedi oldalt persze akkor kapunk, ha jártasak vagyunk egy képszerkesztő szoftver használatában, hiszen ebben...

techline.hu Tech

Keressen pénzt a Twitterrel!

Néhány éve még komoly viták zajlottak  arról, lehet-e (szabad-e) reklámozni a blogokban.

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt

Lenne itt 3,5 millió betöltetlen állás

Lenne itt 3,5 millió betöltetlen állás

A boldogság inkább a személyiségünktől függ, mint a körülményeinktől

A boldogság inkább a személyiségünktől függ, mint a körülményeinktől