szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kockázati tőkések, magánbefektetők és tőkebevonási tranzakciójukra készülő korai fázisú vállalkozások (startup) adnak egymásnak randevút április 29-től kezdődően öt héten át minden csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde konferenciatermében. A találkozókra egy speciális versenysorozat keretében kerül sor.

Az Elevator Pitch Competition speciális programsorozat, az a célja, hogy a startup vállalkozások és magánbefektetők szervezett, de formabontó keretek között találkozhassanak. A versenyen tőkebevonást tervező, működőképes üzleti stratégiával rendelkező projektek mutatkozhatnak be. Nincs iparági megkötés, cég megléte sem feltétel, még PowerPoint prezentációt sem kell készíteniük a versenyzőknek. A kihívás viszont egészen újszerű, mert mindössze két perc áll a jelöltek rendelkezésére, hogy felhívják magukra a befektetőkből álló zsűri figyelmét.

A június 3-ára tervezett döntő nyertese négy hetet tölthet tapasztalatszerzéssel és kapcsolatépítéssel Kaliforniában, a Szilícium-völgyben, de aki nem utazik, az is szemléletet, tapasztalatot, kapcsolatokat nyer, és nem utolsó sorban megtalálhatja (első) befektetőjét.

A szervező, az Enterprising Culture Kft. az amerikai - főleg Kaliforniában szerzett - tapasztalatait szeretné a hazai cégek segítésére fordítani. „Ebben első lépcsőként a kapcsolatteremtés professzionális szintre emelését céloztuk meg befektetők és tőkét kereső projektek, teamek és cégek között. Ez a pitch verseny lényege” - véli Bakó Zsolt társalapító-ügyvezető.

„A kezdeményezés egyszerre szolgálja a vállalkozói kultúra, ezen belül a menedzsment és a (kockázati) tőkepiac fejlesztését. Ez végső soron hosszú-, de akár már középtávon megtöbbszörözheti a tőzsdeaspiráns cégek számát. A BÉT vezetősége ezt a lehetőséget azonnal megértette, de az is szerepet játszott abban, hogy fő szakmai partnerként csatlakozott, hogy így segíthetik az új, döntően fiatal, ambiciózus vállalkozókat” - tette hozzá Nagy Péter  társalapító-ügyvezető.

A versenyre május 22-ig lehet jelentkezni, az érdeklődő befektetők pedig a [email protected] címen jelezhetik részvételi szándékukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Magyar startupok: lehetőségek és esélyek

Lehet sok pénzt keresni egy európai induló vállalkozással, ám az élmény a börtönszexhez hasonlítható: megkaphatod, de kemény menet lesz. Többek között ez is elhangzott a BarCampon, ahol a startup-verseny győzteseit is kihirdették. A nyerteseket nem a saját projektjükről kérdeztük, hanem a riválisok termékeiről, szolgáltatásairól kértük ki a véleményüket.

hvg.hu Tech

Innovate! 2010 startup verseny: magyarok a dobogón

Sikeresen szerepelt a berlini startup-versenyen a hazai fejlesztésű egészségügyi kereső, a HealthMash. Erős mezőnyben, 22 induló közül került dobogóra a WebLib angol nyelvű megoldáskeresője.

hvg.hu Vállalkozás

Pénzszerzés tíz perc alatt - verseny startup vállalkozásoknak

Befektetők és topmenedzserek előtt mutathatják be a vállalkozó kedvű feltalálók, cégek technológiai és internetes projektjeiket márciusban a Startupversenyen, az V. Web 2.0 Symposium-Barcamp Budapest konferencián. A versenyzőknek egyenként tíz percük lesz, hogy meggyőzzék a szakmai zsűrit arról, érdemesek a befektetésre.

hvg.hu Tech

Web 2.0 Symposium - Ötletbörze a startup-versenyen

Már csak egy hét, és kiderül, hogy a magyar gazdaság nagyágyúi milyen informatikai fejlesztés mellé teszik le a voksukat. A Web 2.0 Symposium: BarCamp Budapest konferencián nyilvánosan értékelik a start up cégeknek meghirdetett versenyt.

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!