szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az okostelefon-gyártó céget a Hewlett-Packard konszern vásárolta meg. A Palm elnöke, Jon Rubinstein a posztján marad.

A Palm pénzügyi nehézségeiről már hetek óta keringtek hírek. A vállalat most, úgy tűnik, jó megoldást talált: a vezetés 1,2 milliárd dollárért eladta a céget a Hewlett-Packard (HP) számítástechnikai vállalatnak. Az AP szerint a két cég közös közleményben jelentette be mindezt. Részvényenként 5,70 dollárt kapnak a befektetők. Szerdán 4,63 dolláron zárták a papírok kereskedelmét, miután a Palm részvényei estek az elmúlt időszakban. A sokáig tisztázatlan körülmények miatt egyre több találgatás született: volt, aki úgy tudta, a rivális HTC veszi meg a Palmot, más értesülések szerint a Lenovo szerette volna megszerezni. A Palm még mindig jól csengő név – főleg az USA-ban, ráadásul nemrég dobtak piacra két új okostelefon-modellt, a Pre Plust és a Pixi Plust. Mindkettő nagyobb memóriát, új szoftvert kapott és mobilnetes wifi-routerként is használható.

A Palm adatai nem olyan fényesek, mint a konkurenciáé: az Apple például 8,7 millió iPhone-t adott el 2009 harmadik pénzügyi negyedévében, míg a Palm csupán négyszázezret. A Palm-mobilokra nemigen fejlesztenek alkalmazásokat sem, míg az Apple esetében 150000 áll rendelkezésre, a Google pedig ötvenezret kínál az Androidra, a Palm App Catalog-jában csak 2400 szerepel. 2010 negyedik negyedévére a Palm 90-100 millió dolláros bevételt remél – jóllehet márciusban még 150 milliós tervet jelentettek be.

A HP-akvizíció hírére mindenesetre pozitívan reagált a piac: a Palm-papírok 28 százalékkal, a HP-részvények két százalékkal érnek többet a hír hatására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

A legátfogóbb kutatás a mobiltelefonok káros hatásairól

Öt ország több mint negyedmillió lakosa vesz részt előreláthatóan abban a több mint harminc évre tervezett, fontmilliókba kerülő kutatásban, amellyel brit szakemberek próbálnak pontot tenni korunk egyik lényeges kérdésére: mennyire biztonságosak a mobiltelefonok.

hvg.hu Gazdaság

Tömegroham: így bankol a magyar interneten és mobilon

Tavaly december 31-én több mint 2,4 millió lakossági és több mint 350 ezer vállalati ügyfélnek volt internetbanki szolgáltatások igénybevételére szóló szerződése a magyarországi hitelintézeteknél. A lakossági internetbanking ügyfelek száma az elmúlt egy évben 21 százalékkal, míg a vállalati internetbanking ügyfeleké 13 százalékkal emelkedett.

Gerald Knaus: Hogyan lehetnék Magyarországon bármire veszélyes?

Gerald Knaus: Hogyan lehetnék Magyarországon bármire veszélyes?

30 mp alatt leöli a koronavírus 99,9%-át több szájvíz – de figyeljen oda, mit csinál

30 mp alatt leöli a koronavírus 99,9%-át több szájvíz – de figyeljen oda, mit csinál

Nadrágjában turkál Trump ügyvédje az új Borat-filmben

Nadrágjában turkál Trump ügyvédje az új Borat-filmben