szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Polaroid szót mindenki ismeri – a legtöbben nem, mint a cég nevét, hanem mint az azonos nevű eljárást.

 A Polaroid szót mindenki ismeri – a legtöbben nem, mint a cég nevét, hanem mint az azonos nevű eljárást. Polaroid, azaz direktpozitív képrögzítési eljárás: a fotózás után rögtön pozitív képet ad a felhasználónak előhívási procedúra nélkül. A Polaroid hihetetlen siker volt, a 80-as években volt olyan időszak, amikor naponta négymillió darab ilyen gépet adtak el.  Egészen a digitális fényképezőgépek megjelenéséig…

Idén májusban visszatér a jó  öreg Polaroid: PIC300 néven kezdik forgalmazni, először csak Angliában, később világszerte. A gép retró kinézetet kapott, ezzel is erősítve a Polaroid brandet, a külsőn kívül azonban minden más megújult, és a mai kornak megfelelő. A PIC300 négyféle beépített expozíciós beállítást és automata vakut tartalmaz, a képeket pedig rögtön egy kb. névjegykártya-nagyságú papírkára nyomtatja (ellentétben az ős-Polaroiddal, ami ennél egy kicsit nagyobb méretben nyomtatott). A gép ára 80 font, azaz megközelítőleg huszonötezer forint lesz, tehát elég olcsó, maga a nyomtatáshoz való papír, illetve „lapocska” azonban meglehetősen drága: egy tízes csomag, tizenhárom fontba, azaz kb. négyezer forintba fog kerülni.  

Vajon még mindig lesz rá igény? Vagy már végleg eljárt felette az idő?

Gratula a Polaroidnak a bátor lépéshez, reméljük nem felejtették ki az üzleti tervből azt a tényt, hogy napjainkban a felhasználók elsősorban digitális eszközökön (PC-k, notebook, iPhone, DVD stb.) szeretik tárolni a fotóikat, és csak másodsorban érdekli őket a kinyomtatott verzió. Hogy a PIC300-ban lesz-e memóriakártya is (gondoljuk igen), arról nem szólnak az első hírek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre jobban aggódnak a kereskedők: szigorításokat akarnak az üzletekben

Egyre jobban aggódnak a kereskedők: szigorításokat akarnak az üzletekben

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására