szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A távmunka és a hot-desking lesz az új norma - véli a Microsoft.

A közösségi oldalak generációja már olyannyira a mobil technológiára és a távmunkára hagyatkozik, illetve a bárhol felállítható, mobil munkaállomásokra, hogy a hagyományos irodák ideje végleg lejárt – áll a Telegraph által idézett Microsoft tanulmányban. Az adatgyűjtésben az Institute of Directors is részt vett.

A vállalati IT-osztályok nem az egy közös térben, a központi irodában ülő alkalmazottak támogatására fognak fókuszálni, hanem az otthon illetve a hot desking-rendszerben dolgozókra. Ez azt jelenti, hogy a munkatársaknak nincs saját irodájuk vagy asztaluk, hanem nagyrészt távmunkában dolgoznak, illetve megosztják egymással a rendelkezésre álló munkaállomásokat.

A Microsoft szerint a cégek olyan sok pénzt takaríthatnak meg az irodabérleti díjakon, hogy alapvető változások következnek majd be e téren. Kimutatásaik szerint a az irodáknak csak 55 százalékát használják ki, azaz 45 százalékért úgy fizetnek a cégek, hogy nem is használják a szolgáltatást.

A Microsoft azt javasolja, hogy a vállalatok engedjék meg az alkalmazottaknak az online eszközök és a közösségi oldalak használatát, és hogy hadd vigyék haza a munkát. A tudás megosztása és az együttműködés szerintük remekül működik a „felhőben”.

Ezzel ugyanakkor sokan nem értenek egyet – a legtöbb cég biztonsági okokból nem szeretné, ha a céges adatok kikerülnének a közvetlen felügyeletük alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Microsoft: nyolcvan millió dolláros kék

Ne legyintsen, hogy a kék csak egy szín: a Microsoft hosszasan tesztelte, melyik árnyalatot használja a Bing találatainak megjelenítésére. Kutatóik megtaláltak azt a kéket, amire a netezők jóval gyakrabban rákattintanak. A cég több tízmillió dollárban méri a különbséget.

MTI Tech

Közösségi oldalakhoz fejleszt mobilt a Microsoft

A Microsoft várhatóan a jövő héten mutatja be a közösségi portálok használatára kihegyezett mobiltelefon-sorozatát, amellyel elsősorban a fiatalok ízlését próbálják megnyerni - írta a The Wall Street Journal.

hvg.hu Tech

Microsoft Project Gustav: bárki lehet festőművész

A Microsoft Paint a világ egyik leggagyibb szoftvere, de azért ne kövessük el azt a hibát, hogy leírjuk a Microsoftot a grafikai szoftverek és újítások terén. Jó példa erre a TechFest alkalmával most bemutatott Project Gustav elnevezésű Microsoft prototípus.

Motorossal ütközött egy autó a XVIII. kerületben

Motorossal ütközött egy autó a XVIII. kerületben

Frontális karambol a 37-es úton, hatan megsérültek

Frontális karambol a 37-es úton, hatan megsérültek

Bezártak a bukaresti iskolák, a lakáson kívül mindenhol kötelező a maszkviselés

Bezártak a bukaresti iskolák, a lakáson kívül mindenhol kötelező a maszkviselés