szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Webklipper.com oldal használata rendkívül egyszerű.

A Webklipper.com oldal használata rendkívül egyszerű. Első lépésben beírjuk a jegyzetekkel teletűzdelni kívánt weboldal URL-jét a „Klip a webpage” mezőbe. Ezután a böngészőben megnyílik az adott oldal, ám a megszokott látványon felül az ablak alsó részén találunk egy új „eszköztárat” is.
Itt a Highlight linkre kattintva tudunk kiemelni egy előzetesen kijelölt szövegrészt az oldalon, míg a Comment linket választva jegyzeteket fűzhetünk az oldal adott részeihez (kicsit hasonlóan a post-it fecnikhez, itt is mi választhatjuk meg a jegyzetlapok színét). Az Extract lehetőséggel „kiszakíthatjuk” a kijelölt részletet az oldalból. A linkekre kattintás helyett használhatunk különféle billentyűkombinációkat is a funkciók eléréséhez.

Vagy beírjuk a címet, vagy telepítjük a plug-int

Az általunk készített jegyzeteket a http://webklipper.com/me oldalon nézhetjük vissza később, itt a bal oldali listából választhatók ki korábbi ténykedéseink eredményei.
A poén persze nemcsak ez a dologban, hanem az is, hogy a Share linkre kattintva közvetlen linket kapunk a „módosított” weboldalhoz (valójában persze nem az eredeti oldalt módosítjuk, és nem ott mentődnek el a jegyzetek, kiemelések sem), és lehetőségünk van a megjegyzésekkel teletűzdelt változatot egy kattintással közzétenni a Twitteren vagy a Facebookon is.

Jegyzetelhetünk, vagy kiemelhetünk szövegrészeket

A WebKlipper nagyon kényelmesen használható a fenti módszerrel (bár a Safariban a Flash bannerek néha lefedik a jegyzeteinket), de a szolgáltatás oldaláról letölthetünk akár böngésző plug-ineket is a Firefoxhoz, Chrome-hoz és az IE8-hoz, hogy még egyszerűbben érhessük el az eszköztárat, illetve a korábban jegyzetekkel teletűzdelt oldalakat. Extraként saját kis mini-weboldalt is kreálhatunk vele, amelynek közvetlen linkjét azután megoszthatjuk ismerőseinkkel. Utóbbi lehetőség jelenleg csak szöveges oldalak létrehozására használható, szóval túl sok értelme azért nincs.
Ettől függetlenül a WebKlipper jegyzetelési megoldása nagyon praktikus lehet, ha egy honlapot meglátogatva eszünkbe ötlik valami a tartalommal kapcsolatban, és ezt a gondolatot másokkal is szeretnénk megosztani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már meg is jelent a kormányhatározat, amivel többek közt kínai vakcinát is vehet a kormány

Már meg is jelent a kormányhatározat, amivel többek közt kínai vakcinát is vehet a kormány

Valószínűleg a világ legdrágább kulcsa kelt el csütörtökön

Valószínűleg a világ legdrágább kulcsa kelt el csütörtökön

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba