szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan azt hiszik, hogy a hűtőben vagy mélyhűtőben tárolt elemnek jobb a teljesítménye. A szakemberek fagyosan kacagnak az ötlet hallatán. De tartósabb-e az előhűtött harisnya?

Jeges rémület fogja el a gondolatra, hogy nem lesz elég tartós az elem, és pont a kellő pillanatban nem nyújtja majd az elvárt teljesítményt? Mindent megtenne, akár hibernálná is az elemeket, hátha ez segít? Hűtőbe mindenesetre ne tegye, még ha hallotta is azt a képtelenséget, hogy a hűtőszekrényben vagy fagyasztóban tárolt elemek később merülnek le, tehát tovább tartanak - hívja fel a figyelmet a snopes.com írása.

A Duracell és az Energizer is azt javasolja, hogy az elemeket száraz, hűvös helyen tartsuk - a hűtőszekrény pedig nem ilyen. A lehető legjobb teljesítmény érdekében szobahőmérsékleten, 20 és 25 fok között érdemes tárolni az elemeket, kerülve az extrém hőmérsékletet - a túl meleg és a túl hideg sem használ, mert az elem megsérülhet. Az az elgondolás is téves tehát, hogy tovább használhatóak, ha a kimerülőben lévő elemeket fél órára meleg sütőbe tesszük. Nem kapnak újra erőre.

Környezettudatos vásárlók egyébként is az újratölthető elemet részesítik előnyben (feltöltve kell tárolni szobahőmérsékleten).

Nejlonharisnya a fagyasztóban

Nem kevésbé eszement ötlet a harisnáyt a hűtőbe tenni, de legalább tudjuk, ez a városi legenda honnan ered. A People Magazin 1979-ben idéz egy könyvet hűtött harisnya témában. Mary Ellen Pinham háziasszonyoknak szánt tanácsainak egyike, hogy tegyék a hűtőbe a bontatlan csomag harisnyanadrágot 24 órára, tartósabb lesz, nem fog olyan könnyen felfutni a szem rajta. Maga is bevallja, hogy magyarázata nincs a jelenségre, csak a tapasztalat beszél belőle. Erősen valószínű, hogy még ha működött is a trükk harminc évvel ezelőtt, a mai harisnyanadrágoknál nem válik be. Amit viszont érdemes tenni: figyelni, hogy a köröm vagy az ékszer ne akadjon be a harisnyába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Kutyahús szecsuáni módra 1690 forintért?

E-mailben és interneten is terjed egy felhívás, mely szerint egy cég Európában élő távol-keleti emberek számára vásárolna fel házi kedvenceket étkezési célra. Az állatvédők szerint csak médiahackről, internetes ugratásról, provokációról lehet szól, amelyet másfél évtizede már elsütöttek az Egyesült Államokban.

hvg.hu Tech

"Tudományos" tweetek

Szól a virág, ha szomjas, twitterezik a magzat az anyaméhből – előremutató Twitter alkalmazások sorát fejlesztették ki.

MTI Tech

Újrahasznosítható cigarettacsikkek?

A világon évente keletkező több milliárd cigarettacsikk értékes hulladék lehet – állítják kínai tudósok. A csikkekből kinyert vegyszer acélcsövek rozsdásodását előzheti meg.

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén