szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban már számtalan olyan helyet mutattunk, ahonnan biztonságban és egyszerűen tölthetők le nagyfelbontású...

Korábban már számtalan olyan helyet mutattunk, ahonnan biztonságban és egyszerűen tölthetők le nagyfelbontású háttérképek. De írtunk már olyan ingyenes szoftverekről is, amelyek kényelmesebbé teszik a letöltést mondjuk a Flickr-ről, vagy éppen automatikusan cserélgetik helyettünk a háttérképeket a Windowsban, hogy mindig új látvány fogadjon, amikor belépünk.
A legjobb hatást persze akkor érjük el, ha a monitorunk aktuális felbontásával egyező (vagy nagyobb) képet használunk háttérnek, különben igencsak „szöszös” lesz a látvány egy „felrántott” kép esetén.
Ezúttal nem egy újabb háttérképletöltő oldallal vagy egy háttérképcserélő alkalmazással szolgálunk, csak egy apró, de talán sokak által nem ismert trükkel, amelynek a segítségével a képernyőfelbontásunknak megfelelő méretben tölthetünk le háttérképeket, néhány kattintással.

Bingeljünk magunknak háttérképet...
A Microsoft online keresőjének, a Bingnek a használatával még azt sem kell tudnunk, hogy pontosan mekkora is a kijelzőnk felbontása. Menjünk fel a bing.com oldalra, és ott válasszuk az Images lehetőséget. A keresőmezőbe írjuk be a kívánt kifejezést (mondjuk forest, vagy ocean, vagy amire éppen szükségünk van), majd nyomjuk le az Entert.

Csupa megfelelő méretű háttérkép

Eddig nagyjából ott tartunk, mintha a Google-val tennénk ugyanezt. A kereső előkaparja a keresett kifejezésnek megfelelő képeket az internetről. Hasonlóan a Google-hoz, a Bing is enged ilyenkor méret szerint szűrni. Azonban a Google-val ellentétben itt van egy Wallpaper (Tapéta) link is a Size (Méret) részben. Ha erre kattintunk, a Bing leválogatja a találatok közül a képernyőfelbontásunknak megfelelő és háttérképnek használható anyagokat.

Töltögethetünk kedvünkre...

Egyetlen kattintás, és máris csupa olyan képet látunk a kereső találati listáján, amelyek pont a mi kijelzőnkre passzolnak.
Nem marad más hátra, mint a nekünk tetsző kép vagy képek letöltése, a böngészőnkben megszokott módon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!