szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Jinni olyan keresési megoldásokkal operál, amelyet ők csak „smart query”-nek hívnak: a lényeg, hogy akkor is meg...

 A Jinni olyan keresési megoldásokkal operál, amelyet ők csak „smart query”-nek hívnak: a lényeg, hogy akkor is meg tudjunk találni egy-egy filmet, sorozatot vagy bármilyen tévéműsort, ha nem tudjuk sem a címet, sem a szereplőket. Ennek érdekében több réteg meta-adat segítségével tárolt kategóriát állítanak elő, pl. „smart love stroy”, „funny love story”, „romantic and drama love story” és így tovább. A találatokat jelképező előnézeti képek mérete attól függ, mennyire felel meg az adott film a megadott keresési jellemzőknek.

A Jinni nagyon nyomul a GoogleTV-re - ideje barátkozni a felülettel

Ráadásul a felhasználók is adhatnak meg kategóriákat és „ajánlásokat”, ezeket a rendszer figyelembe veszi, és intelligens keresési ajánlatokkal áll elő. A szolgáltatás a weben már elérhető, és elég jól megy: lassan, de biztosan csábítják el a Hulu-, a Netflix- vagy éppen iTunes-használókat a speciális kategorizálással. 

A legutóbbi Cablelabs konferencián a Jinni pár képernyőképpel prezentálta, hogyan is működne a szolgáltatás a majdani Google TV-n keresztül. A GoogleTV nem egy eszköz, hanem egy szolgáltatás lesz, aki nem ismerné, annak itt egy rövid videós áttekintés – ideje lenne már, mert eléggé elegünk van a haldokló, hagyományos televízióból.

A GoogleTV hírét már két honapja kiszivárogtatta a Google, hivatalosan azonban csak a múlt héten jelentették be. Az egész röviden nem más, mint egy Android-alapú set-top-boksz (illetve vehetünk majd olyan készüléket, amibe eleve integrálva van), amit a tévére kapcsolva máris egy újgenerációs, internetes készülékünk lesz. A forgalmazása idén ősztől indul.

GoogleTV - ősztől a boltokban (a kép csak koncepció)

A Jinni által mutogatott képernyőképek elég meggyőzőek, de várjuk ki a végét, hiszen a legnagyobb online műsorújságoktól kezdve a filmforgalmazókig mindenki rá fogja magát vetni a GTV-re.

A Rovi is készülődik az új platformra...

A Jinni mellett már a Rovi is készülődik az őszre, sőt valószínűleg a független fejlesztők is szép számmal képviseltetik majd magukat az új platformon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Hatvan napra bezáratta a Központot a rendőrség

Hatvan napra bezáratta a Központot a rendőrség