szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha frissen készült videofelvételeinken szeretnénk kitakarni néhány részletet - például nem akarjuk, hogy lássák az autó rendszámát -, szinte minden komolyabb videoszerkesztő alkalmazásban megoldhatjuk ezt néhány mozdulattal.

Megállíthatjuk az időt az After Effects segítségével, illetve „felrobbanthatjuk magunkat”, szerencsére csak virtuálisan - számtalan filmes trükköt kipróbálhatunk. A videovágás témát sem hanyagoljuk el, de ezúttal nem holmi Hollywoodban divatos megoldással szolgálunk, hanem egy valamivel egyszerűbb, a videovágással most ismerkedőknek szóló, de valószínűleg gyakrabban is alkalmazható kis trükköt mutatunk.

A tévében bizonyára mindenki látott már mozaikszerűen kitakart vagy elmosott részleteket egy-egy bírósági tárgyalásra igyekvő gyanúsított, vagy éppen különféle reklámfeliratokkal díszített pólók megjelenésekor. Az ehhez szükséges eljárásra szinte minden komolyabb videovágó szoftver képes. Bár példánkban a Final Cutot fogjuk használni, a dolog működik a Final Cut Expressben vagy akár az Adobe Premiere-ben is, legfeljebb a menüpontok neve különbözik kicsit, de mivel e szoftverek nagyjából azonos felépítésűek, az eljárás minden lépése hasonló bennük.

A techline cikkéből kiderül, hogyan lehet kitakarni részleteket a videónkból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Pedofil videót hamisíthatott a CIA Szaddám ellen

Bizarr dokumentumok kerültek elő az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos terveinek tárából: az egykori iraki vezető, Szaddám Huszein hatalmát egy őt pedofilként "leleplező" hamis videofelvétellel akarták megingatni.

hvg.hu Tech

Magánvideók a YouTube-on

Ezentúl a felhasználók korlátlanul megoszthatnak a YouTube-on magánvideókat, azaz olyan klipeket, melyek nem jelennek meg a nyilvános keresőben.

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Budapesten forog az Ethan Hawke főszereplésével készülő Moon Knight

Budapesten forog az Ethan Hawke főszereplésével készülő Moon Knight

Tompa Andrea és Bodor Ádám is Baumgarten-emlékdíjat kap

Tompa Andrea és Bodor Ádám is Baumgarten-emlékdíjat kap