szerző:
techline.hu

Az első ízben 2009 októberében nyilvános bétaverzióként kiadott Lightroom 3 végső verziója teljesen áttervezett, az...

Az első ízben 2009 októberében nyilvános bétaverzióként kiadott Lightroom 3 végső verziója teljesen áttervezett, az egyre növekvő képtárakat könnyebben kezelő teljesítményarchitektúrára épül és a lehető legjobb képminőség elérése érdekében páratlan, zajcsökkentő és élesítő eszközökkel rendelkező feldolgozó motorral rendelkezik. A 64 bites környezetekkel kompatibilis Lightroom 3 olyan új szolgáltatásokat kínál, amelyek optimalizálják a munkafolyamatokat és lehetővé teszik a képek kreatív megosztását, beleértve a DSLR videofájlok és egyes fényképezőgépek számítógép-vezérelt sorozatfelvételeinek támogatását.
„A Lightroom 3 nyilvános bétaverzióját több mint 600 000 példányban töltötték le. Rendkívül sok értékes visszajelzést kaptunk a hivatásos és a tapasztalt amatőr fényképészek lelkes közösségétől” – mondta Kevin Connor, az Adobe professzionális digitális képfeldolgozási termékekért felelős alelnöke. „Az ügyfeleinkkel folytatott nyílt párbeszéd lehetővé tette a Lightroom továbbfejlesztését, és azt, hogy biztosíthassuk számukra a kiváló minőségű képek létrehozásához szükséges lehető legjobb eszközöket. Örömmel látjuk, hogy sokan várják türelmetlenül a végső verziót, hogy végre kihasználhassák azon új szolgáltatások előnyeit, amelynek fejlesztésében maguk is részt vettek.”

Gyorsabb és ügyesebb
A rendkívüli gyorsaság és a rövidebb válaszidő érdekében az alapjaitól újjáépített Lightroom 3 minden részletében a gördülékeny felhasználói élményt kívánja biztosítani a fényképészeknek. A képek szinte azonnal betöltődnek, az importálás áttervezése intuitívabb élményt nyújt, a hozzáadott előnézetek és az alapértelmezett értékek kiválasztásának lehetősége pedig lehetővé teszi a felhasználók számára a képek gyors rendezését és keresését.

Zajmentesítés, egy kattintással

A fényképészek változó munkafolyamatainak gördülékenységét és támogatását a Lightroom 3 a DSLR videofájlok importálásával és kezelésével, valamint egyes Nikon és Canon fényképezőgépek számítógép-vezérelt felvételeinek támogatásával biztosítja a felhasználók számára.

Első ránézésre nem sokat változott, de ez csak a látszat

Új, modern fényképészeti eszközök segítik a fotósokat abban, hogy a legjobbat hozhassák ki képeikből. Az egyedülálló világosság- és színzajcsökkentő eszközök teszik lehetővé tisztább képek létrehozását a magas ISO értékű vagy alulexponált képekből, úgy, hogy közben nem vesznek el a részletek.

A Photoshop CS5-ből átkerült az objektívkorrekció

A várva várt automatikus objektívkorrekció szolgáltatás drámai módon javítja az objektívekkel elérhető eredményeket, mivel lehetővé teszi a felhasználóknak olyan profilok alkalmazását, amelyek kijavítják azokat a nem kívánt térbeli torzulásokat, színeltéréseket és a szélek sötétedését okozó hatásokat, amelyek a legtöbb objektív esetén előfordulnak.

Sokoldalú nyomtató-modul

A felhasználók mostantól egy kiegyenesítő eszközzel javíthatnak a függőleges és a vízszintes perspektíván; további, előre beállított lehetőségek közül válogathatnak különböző fényképészeti beállítási stílusok alkalmazásához, valamint három, modern vinyettastílussal és egy szemcsézettséget biztosító eszközzel adhatnak természetesebb színezetet a képeknek.

Megosztás, még egyszerűbben
A kiadás továbbfejlesztett kimeneti lehetőségeket kínál, például a gyűjtemények online megosztóoldalakon való közzétételét. A Flickr felhasználók egyetlen kattintással szinkronizálhatják felhasználói fiókjukat a Lightroom szoftverrel, illetve további online fényképmegosztó-oldalak hozzáadása is lehetséges harmadik féltől származó beépülő modulok segítségével.

Egy mozdulat és mehetnek a képek a Flickr-re

A személyre szabható nyomtatási elrendezések kifinomultabban vezérelhetővé teszik a végső képek megjelenítését, a szöveg, a méret, a hely és a stílus módosítását lehetővé tevő új vízjelezési szolgáltatásokkal pedig a hivatásos és az amatőr fényképészek a képeket márkajelzéssel láthatják el. A Lightroom 3 alkalmazással a látványos diavetítések videofájlként szintén exportálhatók, amelyhez hang és címképernyő hozzáadása is lehetséges.

Árak és elérhetőség
A Windows és Macintosh rendszereken egyaránt futó Adobe Photoshop Lightroom 3 már elérhető a http://www.adobe.com/store webhelyen, hamarosan kapható lesz a kiskereskedőknél. A szoftver becsült végfelhasználói ára 249 EUR az új felhasználóknak, illetve 80 EUR a megfelelő Lightroom licenccel rendelkező felhasználók számára.
A programból Macre és Windowsra is letölthetünk próbaverziót az Adobe oldaláról >>>

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Bécs polgármestere gratulált Karácsony Gergelynek

Bécs polgármestere gratulált Karácsony Gergelynek

Mibe szólhat bele Karácsony? Megnéztük, mi tartozik hozzá, és mi a kormányhoz Budapesten

Mibe szólhat bele Karácsony? Megnéztük, mi tartozik hozzá, és mi a kormányhoz Budapesten

Imádni fogja, amikor megkapja a következő Windows-frissítést

Imádni fogja, amikor megkapja a következő Windows-frissítést

Lakner: Nem hittem volna, de Orbánt utolérte a saját őszödi válsága

Lakner: Nem hittem volna, de Orbánt utolérte a saját őszödi válsága

A szumós Kerstner Róbert világbajnoki bronzérmet nyert

A szumós Kerstner Róbert világbajnoki bronzérmet nyert

NVI-elnök: informatikai átállás miatt akadozott a Választás.hu

NVI-elnök: informatikai átállás miatt akadozott a Választás.hu