szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kinect névre keresztelték az Xbox 360 játékkonzol Natal munkacímen fejlesztett mozdulat- és érzelemfelismerő hardverét, amelyet a héten kezdődő Los Angeles-i E3 videojáték-vásáron láthat először a nagyközönség.

A Microsoft fejlesztésével a videojátékok mindenféle egyéb eszköz nélkül, csupán testmozdulatokkal és beszéddel lesznek irányíthatók.

A Kinect 3D-kamerával és érzelemfelismerő szoftverrel érzékeli a játékos mozdulatait, gesztusait.

Az eszköz piaci bevezetésével és működésével kapcsolatos részleteket a június 15-17 között látogatható E3 kiállítás hétfő esti megnyitójához igazítva mutatják be a fejlesztők.

A közel 250 kiállítót vonzó szakvásáron a Microsoft mellett olyan neves gyártók is bemutatkoznak, mint a Sony vagy a Nintendo. A szervezők 45 ezer résztvevővel számolnak, azaz 4 ezerrel többel, mint egy évvel korábban, jóllehet ezzel még mindig elmaradnak a 2005-ös kiállítás mögött, amelyre akkor 70 ezren voltak kíváncsiak.

Az E3 központi témája, a háromdimenziós technológiákra alapuló szórakoztatás mellett a mobiltelefonokra és a közösségi oldalakra készült játékok lesznek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Microsoft: nyolcvan millió dolláros kék

Ne legyintsen, hogy a kék csak egy szín: a Microsoft hosszasan tesztelte, melyik árnyalatot használja a Bing találatainak megjelenítésére. Kutatóik megtaláltak azt a kéket, amire a netezők jóval gyakrabban rákattintanak. A cég több tízmillió dollárban méri a különbséget.

hvg.hu Tech

Microsoft Project Gustav: bárki lehet festőművész

A Microsoft Paint a világ egyik leggagyibb szoftvere, de azért ne kövessük el azt a hibát, hogy leírjuk a Microsoftot a grafikai szoftverek és újítások terén. Jó példa erre a TechFest alkalmával most bemutatott Project Gustav elnevezésű Microsoft prototípus.

hvg.hu Tech

Microsoft: Ne nyomja meg az F1 gombot Windows XP alatt!

Nem segítséget nyújtanak, hanem vírust telepítenek a gépre a hackerek, akik rá tudják venni az Internet Explorert használó áldozataikat, hogy nyomják meg az F1 gombot, miután vírusos üzenetet kaptak.

MTI / hvg.hu Tech

Mégsem lesz termék a Microsoft Courier-ból

Mégsem lesz termék a Microsoft hivatalosan még be sem jelentett, Courier néven emlegetett táblagépéből, jóllehet a kis füzetre hasonlító, duplaképernyős eszközt sokan az iPad riválisának tekintették.

MTI Tech

Közösségi oldalakhoz fejleszt mobilt a Microsoft

A Microsoft várhatóan a jövő héten mutatja be a közösségi portálok használatára kihegyezett mobiltelefon-sorozatát, amellyel elsősorban a fiatalok ízlését próbálják megnyerni - írta a The Wall Street Journal.

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Nem nyithatnak ki, a VII. kerület mégis kiszámlázta a közterület-használati díjat a bulinegyed vendéglátósainak

Nem nyithatnak ki, a VII. kerület mégis kiszámlázta a közterület-használati díjat a bulinegyed vendéglátósainak