szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az előkelő eseményhez igazítva a Microsoft Kinect névre keresztelve mutatta be a Natal munkacímen fejlesztett új Xbox...

Az előkelő eseményhez igazítva a Microsoft Kinect névre keresztelve mutatta be a Natal munkacímen fejlesztett új Xbox 360 játékkonzolt, amely mozdulat- és érzelemfelismerő hardverrel egészült ki.
   
A japán Nintendo a játékokon kívül térhatású filmek lejátszására is alkalmas képernyővel szerelt konzolt mutatott be. Az új DS speciális szemüveg nélkül adja vissza a 3D-hatást. Ezen kívül sztereokamerát is tartalmaz, így a felhasználók akár saját maguk is készíthetnek háromdimenziós képeket.
   
A Sony a tervezett PlayStation 3 és a hordozható PSP új generációjának bemutatása mellett Move néven rukkolt elő egy pálcához hasonló vezérlővel, amely a tenisztől kezdve a golfig minden, ütővel játszható játék szimulálására képes.

Elemzők szerint a Microsoft újdonsága kapta a legnagyobb elismerést, miközben a Nintendo 3D-s lejátszási képessége tovább erősítheti a japán gyártó hordozható konzolok terén elért pozícióját.
   
A játékipar bevételei a két éve tartó gyengélkedés mellett idén áprilisig több mint 10 százalékkal, csaknem 4,7 milliárd dollárral (1 billió forinttal) estek vissza - derül ki az NPD Group piackutató statisztikáiból.
   
Az új technológiáktól viszont azt várják, hogy a fogyasztók a játékokra is többet költenek. A PricewaterhouseCoopers becslései szerint a teljes játékipar - a hardvereket leszámítva - 6,6 százalékos növekedés elé néz, azaz a 2009-es 15,1 milliárdról 2014-re 20,7 milliárd dollár bevétellel lehet majd számolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna