szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Novell több mint 21 éve foglalkozik csoportmunkarendszerek fejlesztésével, és világszerte számos nagyvállalatnál és...

A Novell több mint 21 éve foglalkozik csoportmunkarendszerek fejlesztésével, és világszerte számos nagyvállalatnál és intézménynél bizonyított már csoportmunka-támogató rendszere, a GroupWise. A Novell technológiák támogatására létrejött önálló, független szervezetként működő Open Horizons közösség önkéntes fejlesztői és tesztelői pedig elérkezettnek látták az időt arra, hogy mindezt a tapasztalatot és a legújabb fejlesztések eredményeit az otthoni felhasználókkal is megosszák. Mivel a [email protected] nem függ postahivataltól (nem igényel szerveroldali telepítést), az ügyfélprogram ezért önálló IMAP/POP3-ügyfélként használható, így Windows operációs rendszerre gyorsan és egyszerűen telepíthető. 
Hogyan használható?
Már a Kezdőlapba közvetlenül beépíthetők a Web 2.0-s eszközök, így testreszabott kezelőpultokat hozhatunk létre, és könnyebben elérhetők az általunk használni kívánt eszközök és információk. Egyetlen helyen gyűjthetünk össze minden funkciót: e-mailt, határidőnaplókat, feladatokat, kapcsolatokat, weboldalakat, RSS hírfolyamokat, wikiket, blogokat, webes alkalmazásokat és még sok minden mást – nem kell tehát a rengeteg nyitott ablak között lépkedni. 
Mi mindenre használható?
E-mailezés

Az e-mail ma már a kommunikáció elsődleges eszköze, amely nem csak az üzleti, de a magánéletben is egyre fontosabb. A program leegyszerűsíti az elektronikus levelek kezelését, azzal hogy egyszerre több postafiókot is egyetlen központi felületen jelenít meg. A POP és az IMAP protokoll segítségével könnyen tudja kezelni akár a külső e-mail postafiókjainkat is. A webes levelezőrendszerekkel ellentétben könnyebben testre szabhatjuk a postafiókunkat, például könnyebben megtalálhatjuk leveleinket, ha a fontosabbakat különböző színkódokkal jelöljük vagy személyre szabott tárgyat rendelünk hozzájuk. Így mindazok a szolgáltatások elérhetők, amelyeket csak egy professzionális levelezőprogram képes nyújtani.
Névjegyek és kontaktok karbantartása
A [email protected] segítségével részletes információkat rögzíthetünk azokról az emberekről, akikkel kapcsolatot tartunk, így kapcsolati listánkat az ismerősök hálózatának kiépítésére szolgáló eszközzé alakíthatjuk át. A listához fényképeket is hozzáadhatunk, és minden felhasználóhoz annyi telefonszámot és e-mail címet vehetünk fel, amennyi csak létezik. Beilleszthetünk továbbá személyes weboldalakat (blogokat, iWiW, Facebook és LinkedIn) is. A számos további lehetőség mellett számon tarthatjuk barátaink és minden egyes családtagunk névnapját, születésnapját, egyéb eseményeket.
Feladatok kezelése
A levelezőprogram olyan, mintha saját személyes projektmenedzserünk lenne. Már néhány egyszerű billentyűleütéssel is létrehozhatunk feladatokat: ha például e-mailt kapunk, egyszerűen feladattá alakíthatjuk, ha áthúzzuk valamelyik feladatmappába. Megadhatunk részfeladatokat is, amelyek a projekt megvalósításához szükséges valamennyi lépést mutatják. A befejezettség mértékét százalékosan jelző mező segítségével minden feladat és részfeladat esetén nyomon követhetjük az előrehaladást. Feladataink között úgy tarthatunk rendet, hogy fontossági sorrendbe állítjuk és kategóriákba rendezzük őket. A kategóriákhoz színeket rendelhetünk, így egyetlen pillantással megtalálhatjuk és elérhetjük az adott projektekhez kapcsolódó elemeket. A feladatokat teljesítési határidejük szerint rendezhetjük és meg is szűrhetjük, hogy csak azok jelenjenek meg, amelyek megfelelnek bizonyos ismérveknek.
A program bárki számára ingyenesen letölthető. Nem árt azonban tudni, hogy ingyenes szoftverprojektről lévén szó, a felhasználók nem fordulhatnak a Novellhez terméktámogatási szolgáltatásért. További részletek itt találhatók.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 876 fertőzöttet regisztráltak, elhunyt három beteg

Újabb 876 fertőzöttet regisztráltak, elhunyt három beteg

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok

A YouTube letiltotta a videók kisablakos megtekintését az iPhone-okon

A YouTube letiltotta a videók kisablakos megtekintését az iPhone-okon