szerző:
techline.hu

A Novell több mint 21 éve foglalkozik csoportmunkarendszerek fejlesztésével, és világszerte számos nagyvállalatnál és...

A Novell több mint 21 éve foglalkozik csoportmunkarendszerek fejlesztésével, és világszerte számos nagyvállalatnál és intézménynél bizonyított már csoportmunka-támogató rendszere, a GroupWise. A Novell technológiák támogatására létrejött önálló, független szervezetként működő Open Horizons közösség önkéntes fejlesztői és tesztelői pedig elérkezettnek látták az időt arra, hogy mindezt a tapasztalatot és a legújabb fejlesztések eredményeit az otthoni felhasználókkal is megosszák. Mivel a [email protected] nem függ postahivataltól (nem igényel szerveroldali telepítést), az ügyfélprogram ezért önálló IMAP/POP3-ügyfélként használható, így Windows operációs rendszerre gyorsan és egyszerűen telepíthető. 
Hogyan használható?
Már a Kezdőlapba közvetlenül beépíthetők a Web 2.0-s eszközök, így testreszabott kezelőpultokat hozhatunk létre, és könnyebben elérhetők az általunk használni kívánt eszközök és információk. Egyetlen helyen gyűjthetünk össze minden funkciót: e-mailt, határidőnaplókat, feladatokat, kapcsolatokat, weboldalakat, RSS hírfolyamokat, wikiket, blogokat, webes alkalmazásokat és még sok minden mást – nem kell tehát a rengeteg nyitott ablak között lépkedni. 
Mi mindenre használható?
E-mailezés

Az e-mail ma már a kommunikáció elsődleges eszköze, amely nem csak az üzleti, de a magánéletben is egyre fontosabb. A program leegyszerűsíti az elektronikus levelek kezelését, azzal hogy egyszerre több postafiókot is egyetlen központi felületen jelenít meg. A POP és az IMAP protokoll segítségével könnyen tudja kezelni akár a külső e-mail postafiókjainkat is. A webes levelezőrendszerekkel ellentétben könnyebben testre szabhatjuk a postafiókunkat, például könnyebben megtalálhatjuk leveleinket, ha a fontosabbakat különböző színkódokkal jelöljük vagy személyre szabott tárgyat rendelünk hozzájuk. Így mindazok a szolgáltatások elérhetők, amelyeket csak egy professzionális levelezőprogram képes nyújtani.
Névjegyek és kontaktok karbantartása
A [email protected] segítségével részletes információkat rögzíthetünk azokról az emberekről, akikkel kapcsolatot tartunk, így kapcsolati listánkat az ismerősök hálózatának kiépítésére szolgáló eszközzé alakíthatjuk át. A listához fényképeket is hozzáadhatunk, és minden felhasználóhoz annyi telefonszámot és e-mail címet vehetünk fel, amennyi csak létezik. Beilleszthetünk továbbá személyes weboldalakat (blogokat, iWiW, Facebook és LinkedIn) is. A számos további lehetőség mellett számon tarthatjuk barátaink és minden egyes családtagunk névnapját, születésnapját, egyéb eseményeket.
Feladatok kezelése
A levelezőprogram olyan, mintha saját személyes projektmenedzserünk lenne. Már néhány egyszerű billentyűleütéssel is létrehozhatunk feladatokat: ha például e-mailt kapunk, egyszerűen feladattá alakíthatjuk, ha áthúzzuk valamelyik feladatmappába. Megadhatunk részfeladatokat is, amelyek a projekt megvalósításához szükséges valamennyi lépést mutatják. A befejezettség mértékét százalékosan jelző mező segítségével minden feladat és részfeladat esetén nyomon követhetjük az előrehaladást. Feladataink között úgy tarthatunk rendet, hogy fontossági sorrendbe állítjuk és kategóriákba rendezzük őket. A kategóriákhoz színeket rendelhetünk, így egyetlen pillantással megtalálhatjuk és elérhetjük az adott projektekhez kapcsolódó elemeket. A feladatokat teljesítési határidejük szerint rendezhetjük és meg is szűrhetjük, hogy csak azok jelenjenek meg, amelyek megfelelnek bizonyos ismérveknek.
A program bárki számára ingyenesen letölthető. Nem árt azonban tudni, hogy ingyenes szoftverprojektről lévén szó, a felhasználók nem fordulhatnak a Novellhez terméktámogatási szolgáltatásért. További részletek itt találhatók.
 

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
16 lövés a földön fekvő áldozatra – maradt  a rendőr enyhe büntetése

16 lövés a földön fekvő áldozatra – maradt a rendőr enyhe büntetése

Videó: magyar autósok is tehetetlenül csúsztak egymásba a Chopokon

Videó: magyar autósok is tehetetlenül csúsztak egymásba a Chopokon

Szelényi Zsuzsanna: Az európai szuverenitás és a szép új világ

Szelényi Zsuzsanna: Az európai szuverenitás és a szép új világ

Itt vannak a tao-milliókat fizető cégek

Itt vannak a tao-milliókat fizető cégek

Siker: pécsi mandulafa lett az év fája

Siker: pécsi mandulafa lett az év fája

Felgyújtott a sofőrje egy iskolabuszt Milánónál

Felgyújtott a sofőrje egy iskolabuszt Milánónál