szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A címben feltett kérdés jogos: van egyáltalán olyan, hogy „geek-öngyújtó”? Nos, miért ne lenne?

A címben feltett kérdés jogos: van egyáltalán olyan, hogy „geek-öngyújtó”? Nos, miért ne lenne?  Ha vannak mindenféle kütyük, órák, farmernadrágba épített billentyűzet és asztalra tapasztható hangbogár , akkor kell lennie öngyújtóknak is, kifejezetten számítógép-rajongóknak. Kicsit utánanéztünk (köszönet a techeblog.com remek gyűjteményének), és kiderült: igen! Vannak geek-öngyújtók is!

Az első és talán  „legkockább” példány, az autós szivargyújtókhoz hasonlóan működő, mobilba építhető, elektromos öngyújtó. Természetesen japán kreálmány, de ez nem meglepő, hiszen náluk még a WC is MP3-as számokat játszik le.

A noname kínai gyártmányú  PacMan gyújtó is elég jól hirdeti, hogy itt egy igazi IT-guru készül rágyújtatni. Különösen aktuális most, hiszen a Pacman idén ünnepelte harmincadik születésnapját!

 

USB-s öngyújtóból rengeteg verzió létezik: hagyományos, Zippo kinézetű, elektromos és benzines… A Thinkgeek.com-on vesztegetik őket, harminc dollár körüli áron, a kapacitásuk 4-től 8 GB-ig terjed.

Ha kockák, de egyben kémek is vagyunk egyszerre (hirtelen Chuck jut eszembe, ő pontosan megfelel a leírásnak, igaz, nem dohányzik), akkor szerezzünk be egy ilyen eszközt: van benne kamera, mikrofon és persze tüzet is ad. Hogy hol lehet kapni, azt sajnos nem sikerült kiderítenünk, a ThinkGeek-en régebben árulták, most viszont nincs… Ebay-en azért még előfordulhat.

Szintén egy USB-s darab, ebben az esetben azonban az USB arra szolgál, hogy feltöltsük az elektromos gyújtót! Remek ötlet.

 

De a legjobban mégiscsak akkor járunk, ha leszokunk a dohányzásról…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!