szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Safari 5.

Safari 5.0
Megjelent az Apple böngészőjének legújabb verziója, és mielőtt felhördülnénk, hogy „de hát ez csak Macintosh”, jó, ha tudjuk, hogy a Safari ugyanúgy használható PC-ken, mint Apple gépeken. Lássuk hát az újdonságokat!
Az Apple végre valahára normálisan integrálta a kiegészítések támogatását – igen, végre valahára! Időtlen idők óta erre vártak a Macesdek (és a kevés PC-s „szafaris”), a Firefox és a Chrome is már évek óta elboldogul a kiegészítőkkel, szinte érthetetlen miért várt ilyen sokáig az Apple a plugin támogatással.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Flock
A böngésző piacon újat mutatni nagyon nehéz, a Firefox/Chrome/Opera/Safari és persze az IE teljesen „ellátja” a felhasználókat. Van miből válogatni, mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő böngészőt. A Flock éppen ezért nem is óhajt versenyezni sebességben/biztonságban a nagyokkal – ellenben egy új területen puhatolózik: önmagát a hangzatos „social browser”, azaz a közösségi böngésző névvel illeti.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Fájlok és mappák átnevezése, tökéletes részletességgel, ingyen
Fájlokat átnevezni egyesével nem nagy kunszt, valószínűleg megoldja bárki, aki alapfokon ért a Windows használatához. Na de fájlokat csoportosan átnevezni, ráadásul úgy, hogy rögtön minden stimmeljen, no, az már kihívás…
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Free MP3 cutter
Nem egy új szoftver, de eddig valahogy elkerülte a figyelmemet. Ilyen-olyan okból, de mindenkivel előfordulhat, hogy egy MP3-fájlnak csak valamelyik darabja kellene. Az ok lehet az, hogy egy interjúból vagy netről felvett rádióműsorból és zenékből akarunk kivágni részeket/reklámokat, de előfordulhat, hogy valami őrült egy fájlban pakolt fel egy albumot a netre, nekünk pedig csak egy zeneszám kell (megjegyzem, Magyarországon a zenék letöltése magáncélra teljesen legális, szóval kár nekem ugrani.)
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

PeaZip
Mindannyian tudjuk, hogy bár a ZIP az egyik legelterjedtebb tömörítési módszer, mégis alig akad felhasználó, aki a „hivatalos” ZIP tömörítőt (WinZip) használja. Ennek több oka is van: a legfontosabb, hogy a WinZip nem ingyenes, a próbaverzió idegesítő reklámablakokkal és mindenféle popup-pal van tele, ráadásul alaposan túl is van bonyolítva. Eddig a 7zip volt a nyerő a gépemen, a PeaZip-et ismertem ugyan, de soha nem éreztem szükségét, hogy kipróbáljam. Szerencsére rábeszéltek, feltelepítettem, és örömmel jelenthetem, hogy máris lecseréltem a jó öreg 7zip-et a PeaZip-re.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!