szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Keresőmotorjához kapcsolódó zeneletöltő oldal indítását tervezi a Google amerikai internetes keresőóriás.

Az informatikai birodalom ezzel a lépéssel újabb színtéren válna az Apple és népszerű letöltőoldala, az iTunes riválisává.

A Google tervei még nem kiforrottak, de a Wall Street Journal című lap értesülései szerint "beszélgetések folynak" az interneten, valamint az Android operációs rendszeren nyújtott zenei szolgáltatásról. A tekintélyes napilap olyanokra hivatkozva számolt be a tervekről, akik bennfentesek a Google és a zeneipar közötti tárgyalásokat illetően.

Egyelőre még nem világos, hogy az internetes óriás szerződött-e lemezkiadókkal - számolt be a lap, hozzátéve, hogy a letöltőoldal indítására még hónapokig kell várni. 

A Google azután vált az Apple riválisává, hogy útjára indította az Androidot, az Apple iPhone készülékének riválisát.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

A Tate galériák művészei az iTunes-on

Internetről letölthető művészi tartalmakat tesz ingyenesen elérhetővé az iTunes-használók számára a Tate brit galériahálózat az Apple közreműködésével.

hvg.hu Tech

A legjobb iTunes-alternatívák

Az iTunes remek, az iTunes kínálata elképesztő, az iTunes aktuális. Egyetlen bökkenő van csupán: nem érhető el Magyarországról. Még jó, hogy azért akad alternatíva.

MTI Tech

Hamis iTunes számlák miatt nyomoznak Japánban

Az Apple illetékeseinek beidézését tervezik a japán hatóságok, miután egyes felhasználók olyan számlákat kaptak az iTunes online áruházból, amelyeken állítólag soha le nem töltött tartalmakat tüntettek fel.