szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bármilyen meglepő, ilyen kategória is van már – megszületett egy új generáció, ők már a járókából kipillantva barátkozhattak apa notebookjával. Közülük kerülnek ki az úgynevezett tini-hackerek.

Ellentétben a napjainkban már negyvenes-ötvenes éveikben járó, úttörő hackerekkel, az új generáció tagjai már tizenéves korban elkezdik az ismerkedést a gépekkel. Van persze, aki az ismerkedésnél is tovább megy – lássuk a leghíresebb tini-hacker sztorikat!
 
A „négyszáztizennégyesek” és a többi történet - olvasson róluk a techline.hu cikkében!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Kínai hackerek kezében a Google jelszórendszere

Vajon mit értek el konkrétan azok a – feltételezhetően kínai - hackerek, akik 2009 végén betörtek a Google rendszerébe? A New York Times úgy tudja, hogy a Goggle Mail és egyéb Google szolgáltatások jelszórendszerét kaparintották meg.

MTI Tech

Húsz év börtön egy hackernek

Húsz év börtönre ítélték az Egyesült Államokban azt a hackert, aki társaival valószínűleg minden idők legnagyobb számítógépes személyiadat-lopását hajtotta végre.

hvg.hu Tech

Labort indítottak az etikus hackerek

A Kürt Akadémia elindította intézményi keretek között működő, kutató-fejlesztő etikus hacker közösségét, a hackLAB-et.

MTI Tech

Kínai hackerek indiai titkos információkat loptak

Indiai nemzetbiztonsági információkat, a dalai láma irodájának elektronikus leveleit és más titkos digitális dokumentumokat loptak kínai hackerek - derült ki egy kedden publikált kanadai jelentésből.