szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legelső Grand Prix-t 100 évvel ezelőtt rendezték, amelyet később három kategóriára, Formula 1-re, 2-re és 3-ra...

A legelső Grand Prix-t 100 évvel ezelőtt rendezték, amelyet később három kategóriára, Formula 1-re, 2-re és 3-ra bontottak. A Formula One az 50-es évek végére már az autósport csúcsát jelentette. A hihetetlenül népszerű verseny nemcsak az indulókat ejtette rabul, a pilóták egyéni világbajnokságának kezdetétől - 1950-től - a futamok milliók érdeklődése mellett zajlanak.
A Formula One nagy rajongójaként az angol Tom Wheatcroft 1973-ban létrehozta a Donington Grand Prix Collection versenyautó-gyűjteményt, hogy a nagyközönség is bepillantást nyerjen ebbe az izgalmas világba, és testközelből is megismerje az ikonikus modelleket. A világ legtöbb Grand Prix versenyautóját egyszerre bemutató Donington kollekcióból a londoni Design Museum az 1950 és 2006 közötti időszak egyes modelljeit egy utazó kiállítás formájában mutatja be 2006-óta.

A kiállítás Anglia, Finnország, Japán és Új-Zéland után az LG Electronics jóvoltából idén hazánkba érkezett „Formula One – Versenyben a technológiával” címmel. A kiállításon korszakonként ismerkedhetünk meg a száguldó cirkusz legfontosabb eseményeivel, többek között korabeli filmfelvételek és nyolc, legendásan versenyző autó segítségével.

A kiállításon az 1950-es évek modelljei közül látható az összesen 126 nagydíjon futott Cooper T51, amely 1959-ben szilárdította meg a Formula 1-ben a farmotoros autók fölényét, és a Lotus 18 1961-ből, amelynek különleges kialakítású futóműve a kanyarodásnál jelentősen csökkentette a tömegelmozdulást és a dőlést.

A kiállításon a Formula 1 rész megtekintése után a 2009. január 1-je óta „A Formula 1 Nemzetközi Partnere” és „A Formula 1 Technológiai Partnere” címekkel is rendelkező, valamint a 2010-es szezontól a Lotus Racing és a Virgin Racing csapatokat is szponzoráló LG világában kalandozhatunk tovább.

A kiállított termékek többsége ezúttal Formula 1-es köntöst kapott, így például a szórakoztató elektronikai termékeket felvonultató nappalikban a száguldó cirkusz izgalmas hangulatát közvetítő nagyfelbontású Formula One™ felvételek is láthatóak, amelyet kifejezetten az LG számára forgattak.

Az LG Gaming monitorján Formula 1-es játékot próbálhatunk ki, a hálózati monitorok internetkapcsolatával pedig az LG F1 blogját a helyszínen is olvashatjuk.
A gyártó emellett olyan extrákkal is készül, mint ingyenesen letölthető hang- és képanyagok, amelyeket Bluetooth kapcsolattal pár másodperc alatt a mobilunkra rakhatunk, így később is egy kattintással a kiállításon érezhetjük magunkat.

„Az LG a Formula One világához és a vele együttműködő csapatokhoz hasonlóan folyamatosan újabb és újabb csúcstechnológiás megoldásokon és iránymutató formatervezési megoldásokon dolgozik. A „Formula One – Versenyben a technológiával” kiállítás ezeket a közös pontokat és az ezekhez kapcsolódó szenvedélyt hivatott megjeleníteni, miközben lehetőséget ad a rajongóknak arra, hogy a száguldó cirkusz izgalmas világát legújabb fejlesztéseinket tartalmazó termékeinken keresztül is megismerjék” – mondta Baja Sándor, az LG Electronics Magyar Kft., regionális operatív igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra