szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bármi is legyen a valódi ok, a tényen nem változtat: a Twitter a Facebook mellett napjaink legnépszerűbb közösségi...

 Bármi is legyen a valódi ok, a tényen nem változtat: a Twitter a Facebook mellett napjaink legnépszerűbb közösségi szolgáltatása, sokan már a napi „híreket” is innen szerzik be, de arra is sok példa volt már, hogy egy-egy jól sikerült csiripelést felkapott a nemzetközi nyomtatott és elektronikus média is.

A modern szociológusok egyik kedvenc elmélete a „hat lépés”. E szerint a világon mindenki elérhet mindenkit, ehhez csupán hat ismerősre (és persze azok ismerőseire) van szükség. Hogy mennyire igaz az elmélet, azon lehet vitatkozni, kétlem, hogy egy magyar zsákfaluban élő fiatal hat ismerősön keresztül el tudna jutni Obama elnökhöz vagy Denzel Washingtonhoz; ettől persze még lehet, hogy az elmélet igaz.

 

A Sysomos legújabb kutatása is a „hat lépés” elméleten alapult, azonban mire végeztek a vizsgálódással, érdekes és megdöbbentő eredményre jutottak. A Sysomos szerint a Twitteren minden felhasználó csupán három (egészen pontosan 3,32) embernyi távolságra van a saját követőitől. Ez annyit jelent, hogy bár a Twitteren rengeteg felhasználó van, és ránézésre egy nyitott, zsibongó online közösség, valójában nagyon is zárt körökben cirkulálnak a felhasználók. Elég három barátot (majd azok barátait) megnézni, és máris eljutottunk valakihez, aki „követ minket” Twitteren. 

A Sysomos szerint tehát, bár a Twitter a felhasználók képzeletében egy nyitott felület, ahol bárki hatalmas népszerűségre tehet szert, rengeteg „követővel”, a valóság inkább az, hogy szűk baráti körök követik egymást és a „barátok barátait” – ilyen szegmensekből áll össze a sokmilliós felhasználótábor. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A Twitterszféra állapota

Az anyag a  HubSpot saját Twitter Grader eszközével, 5 millió twitterező és 6 millió twít vizsgálatával készült...

A vírusmutációk miatt összeül a WHO vészhelyzeti bizottsága

A vírusmutációk miatt összeül a WHO vészhelyzeti bizottsága

Shakira több millió dollárért eladta zenéje jogait

Shakira több millió dollárért eladta zenéje jogait

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések