szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Itt van mindjárt a Gwigle (elérhető itt), amelyik mind a nevében, mind a kinézetében igencsak emlékeztet a mi jól...

Itt van mindjárt a Gwigle (elérhető itt), amelyik mind a nevében, mind a kinézetében igencsak emlékeztet a mi jól bevált keresőnkre. Azonban fordítottan működik: nekünk kell kitalálnunk, hogy vajon milyen keresőszó (keresőszavak) hatására jelentek meg a keresési eredmények. Némi segítséget persze kapunk: pontosan annyi kérdőjel látható a keresőmezőben, ahány betűből áll a keresőszó (szavak). Legelőször még roppant könnyű a dolgunk (azért sem áruljuk el a megoldást), de ahogy egyre magasabb szintre lépünk, egyre inkább meg kell erőltetnünk az agyunkat, és persze elő kell szednünk az angol nyelvtudásunkat is.

Átnézve a találatokat, könnyű rájönni a megfejtésre

Ki a népszerűbb? A Microsoft vagy az Apple? Ha a Google-keresések egyfajta indikátorként szolgálnak, akkor akár ezekre hagyatkozva is eldönthetjük a kérdést. Engedjük be a Google ringbe a Microsoft és az Apple szót. Na de hol ez a bizonyos ring? Nos, egészen pontosan a Googlefight weboldalán. Írjuk be a két kis mezőbe az ütköztetni kívánt szavakat, majd kattintsunk a Make a fight gombra, s máris indul a küzdelem, amelyet egymásnak eső pálcikaemberkék szimbolizálnak. Néhány másodperc, és megszületik a végeredmény.

A győztes a Microsoft

Az oldalon egyébként azt is megnézhetjük, hogy mások milyen szavakat ütköztettek, olykor egészen vidám végeredményre jutva. Kiderül például, hogy az „én barátnőm” (my girlfriend) kifejezés toronymagasan legyőzi Pamela Andersont.
Érdekes online játékra invitál a Google Image Labeler, amellyel csak akkor játszhatunk, ha a rendszer talál számunkra online lévő játékostársat. Ha akad ilyen (és általában mindig akad), megkezdődhet a játék, amelynek a lényege, hogy melyikünk tag-el jobban, azaz melyikünk tud több megfelelő címkét ragasztani a feladványul kapott képhez. Első pillanatban egyszerűnek tűnik a feladat, később azonban kiderül, milyen sok is a két perc, ami alatt címkézhetünk. A rendszer pontozza a címkék megfelelőségét, így egyértelműen eldönthető, ki is az ügyesebb.

Nyilvánvaló kifejezések nem adhatók meg

S ha már képekről volt szó, akkor érdemes megemlíteni a Guess-the-Google játékot is, amelynél ugyancsak nincsen nehéz dolgunk. Rá kell kattintanunk a főoldalon lévő képre, majd a megjelenő ablakban a Start Game feliratra. Ezután 16 képkocka tűnik fel, s nekünk 20 másodperc alatt kell kitalálnunk, hogy mi a közös bennük, azaz meg kell határoznunk azt a keresőszót, amelyre vélhetően ezeket a képtalálatokat kapnánk.

Itt igazán nem volt nehéz dolgunk

Utoljára hagytuk sokunk régi nagy kedvencét, a Pacman-t, pontosabban annak Google-re hangolt változatát. Talán emlékeznek arra, hogy májusban egy flashben készült játékkal ünnepelte a Google a pacman 30. születésnapját. Sajnos a Google szót formázó pálya hamar eltűnt, ám az érdeklődőknek mégsem kell lemondaniuk róla.

Egy- és kétjátékos üzemmódba is kapcsolhatunk

http://www.google.com/pacman alatt ugyanis ugyanolyan keresőhöz jutunk, mint májusban, s amellett hogy a szokásos módon kereshetünk, az Insert Coin gomb megnyomása után akár játszhatunk is a régi nagy kedvenccel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után

Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn