szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

iObit ToolboxAz iObit számtalan hasznos és jól sikerült alkalmazással van jelen a szoftverpiacon, ráadásul ezek egy...

iObit Toolbox
Az iObit számtalan hasznos és jól sikerült alkalmazással van jelen a szoftverpiacon, ráadásul ezek egy része ingyenes (vagy van belőle kicsit lebutított ingyenes verzió is). Az új, Toolbox nevű kis programból egyelőre egy ingyenes béta változat áll rendelkezésre, így jelenleg inkább a kísérletező kedvűeknek jelenthet megoldást (lévén a béták általában nem hibátlanok), de nálunk egészen magabiztosan működött, így már érdemesnek találtuk arra, hogy megemlítsük a létezését.
A Toolbox hozza azt, amit egy „minden-egyben” rendszerkarbantartótól elvár az ember, ráadásul még telepíteni sem kell, így a rendszer karbantartását nem azzal kezdjük, hogy telepítünk szegényre még egy, kellően összetett szoftvert.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Freemake Video Converter
A program ízléses felületén akár a fogd és dobd módszert alkalmazva is listába gyűjthetjük az átalakítani kívánt videókat vagy éppen képeket, de a négy hatalmas, + jelekkel ellátott gombot használva is megtehetjük ugyanezt, fájltípusonként.
Ha összeszedtük, amit konvertálni szeretnénk, a program alsó részén található gombokra kattintva választhatjuk ki, hogy milyen formátumra konvertálnánk: AVI, MP4, WMV, 3GP, DVD vagy MP3 (utóbbi persze csak akkor, ha mindössze a hangra van szükségünk a videókból). Sőt akár azonnal feltölthetjük anyagainkat a Youtube-ra is, hogy megosszuk azokat másokkal az interneten (amúgy arra is kiváló, hogy mondjuk pont a Youtube-ról vagy más megosztókról letöltött FLV videókat konvertáljunk át a mobilunknak megfelelő formátumra).
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Fotowall
Fotowall használata rém egyszerű: megnyitjuk az átalakítani kívánt fotót (vagy fotókat), majd tetszés szerint elrendezzük őket a fogd és vidd módszerrel a szoftver felületén. A képeket a sarkuknál fogva méretezhetjük, forgathatjuk, a felső, illetve jobb oldali széleken lévő kis ikonokra kattintva pedig tükrözhetjük is. Amelyik képre duplán kattintunk, azt teljes méretre rántja fel a program, így azt használhatjuk „alap háttérnek”, ha mondjuk a színátmenetes eredeti nem tetszik. A háttér típusát a Background gombra kattintva állíthatjuk, és ha az átmenetet választjuk, annak színeit a háttér jobb felső, illetve jobb alsó sarkában kattintva tudjuk megváltoztatni.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Firefox 4 béta
Immár elérhető a Firefox 4 első publikus béta verziója, amely számos külső és belső újdonságot tartogat leendő felhasználóinak.
Az első hivatalos béta változat a Mozilla honlapjáról tölthető le, Windowsra, OS X-re és Linuxra egyaránt.
Az új Firefox számos külső változáson esett át, ami talán a Windowsos verzió esetében a legszembetűnőbb, de a motorház alatt is van bőségesen újítás. Ilyen a HTML5, s ezzel együtt a Google WebM videoformátumának támogatása, a hardveres gyorsítás, a Java és CSS3 támogatás bővítése, számtalan hibajavítás és sebesség optimalizálás, biztonsági változtatások.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

RAM Rush
Legyen bármennyire is megbízható a rendszerünk, időnként azért nem árt rendet tenni benne. Érthetően viszonylag ritkán nyúlunk a RAM-hoz, ahhoz a memóriához, amely a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozandó adatokat tárolja. Pedig időnként ebben sem árt „takarítani” – a rendszerünk hálás lesz érte.
A RAM memória optimalizálásában egy remek ingyenes program, a RAM Rush lehet a segítségünkre (letölthető innen), amelyet minden olyan esetben érdemes bevetni, ha lassúnak érezzük az alkalmazásainkat.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!