szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban adtunk már egy tippet a Windows XP Megnyitás és Mentés másként… ablakaiban található Helyek sáv (Places Bar)...

Korábban adtunk már egy tippet a Windows XP Megnyitás és Mentés másként… ablakaiban található Helyek sáv (Places Bar) tartalmának tetszőleges átszerkesztésére. Ennek köszönhetően legalább nem a Windows által felajánlott, hanem a számunkra legfontosabb mappákat érhetjük el e fontos ablakokban, egy mozdulattal.
A Buzz Folders nevű kis alkalmazás telepítésével viszont ennél sokkal jobban használható lehetőséghez jutunk, ráadásul akár ingyen is, hiszen a fizetős verziók mellett egy kicsit lebutított ingyenes változata is van a szoftvernek.

Kicsit kiegészült a Megnyitás ablakunk

Telepítése után a Windows Megnyitás és Mentés másként… ablakainak saját mappa-sávja ugyan nem módosul, viszont az ablak alsó felén megjelenik egy apró, fülekkel tagolt “lap”.
Itt az első fülön mindig az adott programban legutóbb használt négy mappát tárolhatjuk el.

Akár saját mappákat is felvehetünk, egy kattintással

A második fülön még szintén alkalmazástól függően tárolhatunk négy elérési utat, de itt már mi magunk adhatjuk meg, melyek legyenek ezek. Az eljárás egyszerű: miután beléptünk a kívánt mappába, a bal egérgombbal kattintunk egy szabad jegyzet helyre. A bal gombbal kattintva később bármikor a mappához ugorhatunk, a jobb egérgombbal kattintva pedig törölhetünk egy listaelemet. Praktikus, hiszen minden egyes alkalmazásnál azokat a mappákat érhetjük el így, amelyeket ott a leggyakrabban használunk.

Fájltípusra is szűrhetünk

A Global részben a legutoljára megnyitott mappákat látjuk, alkalmazástól függetlenül, a negyedik fülön pedig különféle fájltípusoknál használt mappákat gyűjthetünk listába.
Az egész nagyon praktikus, s ráadásul ez a változat teljesen ingyen áll rendelkezésünkre, innen tölthetjük le (a Regular Free Version javasolt). Ha megtetszik a program és a többletfunkciókra is szükségünk van (például egyéni színek használata, több listabejegyzés, utoljára használt fájlok listája, működés a Tallózás ablakban is stb.), megvásárolhatjuk a többi változat valamelyikét.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”

Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”