szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az aláírás (signature) sok felhasználó számára fontos: cégek, szabadúszók de akár magányszemélyek is előszeretettel...

 Az aláírás (signature) sok felhasználó számára fontos: cégek, szabadúszók de akár magányszemélyek is előszeretettel használják ezeket az automatikus aláírásokat. A Gmail, bár rengeteg remek funkciót tartalmaz, eddig csak sima, szöveges alapú aláírásokat támogatott, melyek lássuk be, közel sem olyan látványosak és figyelemfelkeltőek, mint egy-egy jól sikerült logó, vagy gusztusos „névjegy” az e-mail végén. 

A felhasználók azonban nem hagyták annyiban, és tömegesen ostromolták a Google-t, hogy tegye lehetővé legalább a betűtípusok- és színek formázását az aláírásokban.

Kérésük most teljesült. A Google hivatalos blogjában tegnap bejelentette, hogy immár ún. „rich signatures”, azaz formázott aláírások használatára is lehetőség van. Aláírásaink mostantól bármilyen betűtípussal, tetszőleges méretben és színnel jelenhetnek meg, sőt képeket is csatolhatunk hozzájuk. Ráadásul egy fiókon belül különböző címeinkhez több aláírást is használhatunk (pl. céges- vagy magánlevelezés), de egyes levelekhez akár ki is kapcsolhatjuk ezt a funkciót. 

Az új szolgáltatás  élesítéséhez semmi más dolgunk nincs, mint bejelentkezni postafiókunkba, s a settings (beállítások) menüpontban máris láthatjuk a signature (aláírás) funkció mellett az új, immár teljes HTML formázásra és képek/linkek beszúrására is lehetőséget adó beviteli mezőt. 

Az új funkció egyelőre csak számítógépeken keresztül működik, a Gmail mobil verzióiba még nem került be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be