szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A még gyorsabb működés érdekében az új LUMIX digitális fényképezőgépek a legújabb multifunkciós processzorokat...

A még gyorsabb működés érdekében az új LUMIX digitális fényképezőgépek a legújabb multifunkciós processzorokat használják: a Venus HD II (FZ45) és a Venus FHD processzorokat (FX700, FZ100, LX5). Az új képfeldolgozó processzorok egyik egyedi tulajdonsága az Intelligens Felbontás (Intelligent Resolution) technológia, mely kimagasló minőségű felvételeket biztosít a fotó- és videorögzítés során egyaránt. Az Intelligens Felbontás technológia három, speciális tartalmú területet érzékel – ezek a körvonalak, a részletgazdag és homogén területek.
A Venus Engine HD II és a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzorok gyors reakcióidőt is eredményeznek. A zárkioldás késleltetése így nagyjából 0,006 másodperc (konkrét modelltől függően). A szupergyors Sonic Speed AF (autofókusz) és a kategóriáját megelőző feléledési idő garantálja, hogy soha ne maradjunk le a pillanat varázsáról.

 LUMIX DMC-FZ45

Az új FZ45 14,1 megapixelt, 24x optikai zoomot és HD-videorögzítést kínál a manuális beállítási lehetőségek megtartása mellett. A DMC-FZ45 kiváló minőségű 25 mm-es ultraszéles látószögű és 24x optikai zoomátfogásra képes LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel rendelkezik (35 mm ekv.: 25-600 mm). Az optika 14 elemet tartalmaz, 10 csoportba rendezve, beleértve 3 ED és 2 aszférikus lencsét 3 aszférikus felülettel. Ez a kompakt méretű, de igen fejlett lencserendszer nagylátószögben eltűnteti a torzítást, tele állásban pedig maximális színhelyességet garantál. Az Intelligens Felbontás technológiának köszönhetően rendelkezésre áll az Intelligens Zoom is, amely kb. 1,3-szeresére növelve a zoomátfogást még 32x kiterjesztett digitális zoommal is nagyszerű képminőséget eredményez.
Az FZ45 AVCHD Lite formátumú nagyfelbontású mozgóképrögzítésre képes, 25 kép/mp PAL képfrissítés mellett. A népszerű iA mód videofelvétel közben is elérhető, míg a Dolby Digital Creator biztosítja a kiváló hangminőséget. A készülék tetején található dedikált videó indító gomb azonnali filmkészítést tesz lehetővé fotózás közben, ráadásul a 24x optikai zoomot is maradéktalanul kihasználhatjuk HD-videók rögzítésekor. Kreatív Film módban a felhasználó a rekesz- és záridő értékeket manuálisan is változtathatja. Az új Videó Felosztó funkcióval a készülék lehetőséget nyújt a készüléken belüli vágásra, a kreatív filmkészítés érdekében pedig a Saját Szín funkció is elérhetővé vált videózás közben.

 LUMIX DMC-FZ100

Az FZ100-ben 25 mm-es ultraszéles látószöggel rendelkező és 24x optikai zoomátfogású LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív dolgozik (35 mm ekv.: 25-600 mm). Az optika 14 elemet tartalmaz 10 csoportba rendezve, ezek között 3 ED és 2 aszférikus lencsetag találunk, 3 aszférikus felülettel a kiváló optikai teljesítmény érdekében. Az Intelligens Zoom funkciónak köszönhetően a zoomátfogás 32x-re bővíthető.  Az 1 cm-es makró közelpontnak hála, az FZ100-zal lenyűgöző makró felvételeket készíthetünk.
Az FZ100 igazi ereje az új nagy felbontású és minden eddiginél gyorsabb 14,1 megapixeles MOS szenzorban rejlik. A MOS szenzor és a gyors Venus Engine FHD képfeldolgozó processzor kombinációjával az FZ100 messze felülmúlja az átlagos digitális kompakt készülékeket. A DMC-GH1-ben megismert nagy sebességű „digitális jel kimenet” technológiát, amely nagy gyorsaságú sorozatfényképezést és Full HD videorögzítést biztosít, a DMC-FZ100 is alkalmazza.  Gyors sorozat (Burst shooting) módban, az elektronikus zárat használva a készülékkel akár 60 kép/mp sorozatfelvétel is elérhető 3,5 megapixeles felbontásban.
Az új szenzor lehetővé teszi Full HD felvételek készítését 50i PAL képfrissítéssel (25 kép/mp kimenet) AVCHD (MPEG-4/H.264) formátumban, de akár nagysebességű 220 kép/mp videókat is rögzíthetünk QVGA méretben. A nagy átfogású 24x optikai zoom teljes tartományában elérhető marad filmfelvételkor, miközben tervezésének köszönhetően minimálisra csökkenti a zoomolásból vagy automata élességállításból adódó háttérzajt.

 LUMIX DMC-FX700

A DMC-FX700 a karcsú, stílusos kialakítás és a kiváló teljesítmény legjobb kombinációja. Rossz fényviszonyok között, a különösen fényérzékeny F2.2 24 mm-es nagylátószögű Leica objektív és az új 14,1 megapixeles MOS képérzékelő kimagasló teljesítményre képes. Csak érintse meg a 3”-os LCD-kijelzőt és élvezze a fantasztikus Full HD videorögzítést. Az FX700 5x zoomátfogású LEICA DC VARIO-SUMMICRON (24-120mm, 35mm ekv.) objektívvel dicsekedhet, mely F2.2-es fényerejével igazi kuriózumnak számít a keskeny és divatos kompakt digitális fényképezőgépek között. A készülék ezen tulajdonsága és az iA módban megtalálható, bemozdulás mentes képkészítést garantáló funkció együttesen zárja ki a téma mozgásából adódó életlen felvételek készítését. A legújabb fejlesztésű 14,1 megapixeles MOS szenzor nemcsak a felbontást, hanem az érzékenységet és a sebességet is magasabb szintre emeli. Hála a még magasabb fényérzékenység elérését garantáló „mikrogyártási” technológiának és az extra fényérzékeny objektívnek, az FX700-as rossz fényviszonyok között is a legjobban teljesít kategóriájában.
Az FX700-at teljes érintésvezérléssel látták el, így például az autofókuszt is egy érintéssel azonnal a témára állíthatjuk a 3” átmérőjű és 230 ezer képpontos kijelzőn, sőt akár az exponálást és a zoomolást is elvégezhetjük ily módon.A készüléket teljes értékű manuális beállításokkal is felvértezték a még kifejezőbb és kontrolálltabb felvételek érdekében. A haladó fotósok számára megtalálhatóak az A (blende előválasztás) / S (zársebesség előválasztás) / M (teljes manuális) módok, melyek igen ritkának számítanak a stílusos kompaktok mezőnyében.

 LUMIX DMC-LX5

Az LX5 új fejlesztésű 10,1 megapixeles nagyérzékenységű CCD érzékelőt kínál, amelyhez egy extra fényerős F2,0-es Leica objektív is társul, valamint megtalálhatóak benne mindazon manuális állítási lehetőségeket, amelyekre egy gyakorlott fotósnak szüksége lehet.  A DMC-LX5-öt nagy felbontású és F2,0 extra fényerős 24 mm-es ultranagylátószögű LEICA DC VARIO-SUMMICRON optikával látták el.  Ez az újratervezett lencserendszer 3,8x-os zoomátfogást kínál, melynek 90 mm-ben ((35mm ekv.) végződő gyújtótávolsága még alkalmasabbá teszi azt pillanatképek és portrék készítéséhez.  A DMC-LX5 esetében is kiterjeszthető a zoom 5x-ös átfogásra az Intelligens Zoom funkció segítségével. A lencserendszer 10 elemet tartalmaz 9 csoportba rendezve, közöttük találunk 3 aszférikus tagot 5 aszférikus felülettel a torzítási- és képi hibák (kromatikus aberráció, fátyolosság, becsillanás) minimalizálása és a nagy felbontás biztosítása érdekében.
Az új Step Zoom funkció segítségével, mely a gyorsmenüből könnyen elérhető a gyújtótávolságokat fixen beállíthatjuk (24 mm, 28 mm, 35 mm, 70 mm, 90 mm), mintha csak egy DSLR-en cserélgetnénk a fix objektíveket.

 LUMIX DMC-FT10

A DMC-FT10, a LUMIX FT időjárásálló szériájának legújabb generációja, amely 14,1 megapixeles érzékelőt és 4x rejtett zoomobjektívet kínál a soha nem pihenő outdoor felhasználók számára. Az FT10 3 méteres mélységig vízálló, akár 1,5 méteres leejtést is kibír és teljesen porálló az „IPX8” és IP6X” sztenderdeknek megfelelően. Hála a gumi párnázásnak, a megerősített üvegnek és a gépvázon belüli karbon gyantázásnak, a készülék légmentes védelmet nyújt a mélyebb víz, kosz és homok ellen. Minden alkatrészt, beleértve az objektívet is felülvizsgáltak, hogy még a -10 C fokos hidegnek is ellenálljon, és a fényképezőgép teljesen fagyálló legyen.
A gép nagyfelbontású 720p HD-videorögzítésre is képes Motion JPEG formátumban 30 kép/mp frissítéssel, de mindemellett elérhető WVGA (848x480) és VGA (640x480) filmméret is. Az FT10-es 230 000 képpontos, 2,7”-os kijelzője az Intelligens LCD funkciónak köszönhetően érzékeli a külső fényviszonyokat és akár 40%-kal képes növelni az LCD-képernyő fényerejét kültéri használat esetén. Az AR bevonatnak hála a kijelző bármilyen környezetben jól látható marad.

 PhotofunStudio 5.0 HD Edition szoftver
A legújabb LUMIX modellek dobozában megtalálható lesz a PhotofunStudio 5.0 HD Edition szoftver is. Ez a villámgyors betöltési időnek és a felvételek gyors beolvasásának köszönhetően megkönnyíti a fotók válogatását és rendszerezését. Az Arcfelismerés funkció alkalmazásával a szoftver automatikus kiválogatja az adott személyről készült képeket. Így ha például csak egy személy fényképeit szeretnénk végignézni, nem kell többé az egész képtárát végigböngészni. Nagy effektgyűjtemény áll rendelkezésre diavetítések készítéséhez, amelyekhez aláfestő zeneként az iTunes zenekönyvtár is használható.
A YouTube feltöltő (YouTube uploader) segítségével akár HD minőségben is közvetlenül megoszthatjuk kedvenc videóinkat a népszerű videómegosztó portálon. Sőt akár 360 fokos panoráma képeket is készíthetünk MOV formátumban, amelyhez nagy segítséget nyújt a készülékekben található Panorámasegéd funkció. 

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Az én hetem: Karafiáth Orsolyában felrémlik, hogy a karantén örök

Az én hetem: Karafiáth Orsolyában felrémlik, hogy a karantén örök

Oroszország az összes szankció feloldását szorgalmazza a koronavírus-járvány miatt

Oroszország az összes szankció feloldását szorgalmazza a koronavírus-járvány miatt

A dohányboltokban is megvolt a vásárlási pánik

A dohányboltokban is megvolt a vásárlási pánik