szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A jó hír, hogy manapság már nem kell pénzt kiadnunk ahhoz, hogy az internetről letöltött filmeket, klipeket...

A jó hír, hogy manapság már nem kell pénzt kiadnunk ahhoz, hogy az internetről letöltött filmeket, klipeket átkonvertáljuk a szükséges formátumra, és ha megvettünk egy DVD-t, azt is gyorsan átalakíthatjuk a hordozható készülékünknek megfelelő formátumra.
E feladatokhoz ugyanis számtalan ingyenes alkalmazás áll rendelkezésre.
A mi nagy kedvencünk például a FormatFactory, amely szinte bármilyen videót átkonvertál, és emellett még egyéb fájltípusokkal (képek, zenék) is megbirkózik. Nemrég viszont egy olyan alkalmazásra leltünk e témában, amely szép is, sokat is tud, és még ingyenes is. Ez volt a Freemake Video Converter).
Ám aki azt hiszi, ebben ki is merültek a lehetőségek, az téved, hiszen olyan nagyágyúk vannak még, mint a Handbrake ami DVD-t rippel és videót konvertál, az igazán windowsos stílusú Free Video Converter, vagy a MediaCoder, ami szinte mindent tud, amit kell. Sőt, aki nem ragaszkodik a „pofás” felülethez, annak remek választás lehet az AutoMen is, amelyben mindent mi magunk állíthatunk be.

S hát igen, valljuk be, nem mindenki akar a beállításokkal vacakolni, így még az olyan programok is versenyben vannak, mint a Miro Video Converter, amelynél mindössze két mozdulat egy videó konvertálása egy adott készülékre, vagy az Encode HD, ami szintén leegyszerűsíti az életünket.
A helyzet az, hogy még most sem értünk a végére, de mi a fentieket találtuk a legjobbnak az elmúlt néhány évben.
Ezúttal azonban arra lennénk kíváncsiak, hogy olvasóink melyik ingyenes videokonvertálót használják legszívesebben Windows alatt. Ehhez adunk egy szubjektív listát, amelyből ha kimaradt valami, akkor érdemes az Egyéb opcióra szavazni, majd beírni a cikk alatti hozzászólásokhoz, hogy melyik volt a listáról lemaradt alkalmazás, hátha másoknak is hasznos lehet az információ. A listába nem vettük bele a videoletöltő alkalmazásokat. Most kifejezetten a már offline lévő anyagok konvertálására keresünk jól használható alkalmazást.
Jöjjön hát a szavazás!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már most nagyon nehéz FFP2-es maszkokhoz jutni

Már most nagyon nehéz FFP2-es maszkokhoz jutni

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

A tájékoztatási központ szerint hamisítvány az autósbolt oldalán idő előtt kijött kormányrendelet

A tájékoztatási központ szerint hamisítvány az autósbolt oldalán idő előtt kijött kormányrendelet